Günlük cilt bakım rutini nasıl olmalı?

Canlı, ışıl ışıl, kusursuz bir cilt herkesin hayâli. Sağlıklı bir cilde sahip olmak ve aynaya her baktığınızda kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız günlük basit bir cilt bakım programıyla cildinizi koruyabilmeniz mümkün. Hayâlini kurduğunuz temiz ve sağlıklı cilde kavuşmak için bu adımları takip edin.

Sağlıklı ve genç bir cildin sırrı cilt bakım rutininden geçiyor. Temel adımları içeren günlük cilt bakım rutiniyle cilt sağlığınızı destekleyebilmeniz mümkün.

1. CİLT TEMİZLİĞİ

Sağlıklı bir cildin altın anatlarından biri süphesiz ki cilt temizliği. Gün içerisinde cildinizde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırmak için cildinizi düzenli olarak temizlemelisiniz. Sabah ve akşam uyumadan önce günde iki kez yapacağınız cilt temizliği gözeneklerinizizn hava aslmasına yardımcı olur. Ancak buradaki en önemli nokta cilt tipinize uygun bir temizleyici seçmek. Yağlı bir cildiniz varsa su bazlı, kuru bir cildiniz varsa yağ bazlı temizleyiciler cildiniz için ideal olabilir.

2. TONİK

Tonikler cildin pH dengesini düzenler. Cildi diğer bakım ürünlerine kusursuz bir şekilde hazırlar. Gözenekleri temizlemenin ve cildin nefes almasını sağlamanın en etkili yollarından biri cilt temizliğinden sonra tonik kullanmak. Tonikler ayrıca cildi temizlerken cildin doğal dengesini de korur. Cildinize zarar vermemek için alkolsüz yumuşak formda olan tonikleri tercih edebilirsiniz.

3. SERUM

Cilt sorunlarını, lekeleri, akneleri önlemenin ve yaşlanma karşıtı bakım rutini oluşturmada en etkili ürünlerden biri cilt serumları. Cilt serumu kullanmanın yaşı yoktur ve cildinizin ihtiyacına göre bir serum bakım rutinine dahil edilebilir. Daha fazla nem ve bakım ihtiyacı duyuyorsanız serumlar bunlar için mucize gibidir.

4. NEMLENDİRME

Günlük cilt bakım rutinin en önemli adımlarından biri cildi nemlendirme. Nemsiz cilt dış etkenlere karşı savunmasız ve korunmasızdır. Bu nedenle gün içinde cildin kaybettiği nemi geri kazandırmak için nemlendirici kremlerden destek alabilirsiniz. Cilt bakımının en son aşamasında cilt tipinize uygun bir nemlendirici kremle bakım yapmak cildinizin ışıl ışıl görünmesine yardımcı olur.

Buradaki en önemli noktalardan biri kullanacağınız nemlendiricilerin cilt tipinize uygun olması. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler daha ince yapılı, su bazlı nemlendiriciler tercih etmelidir. Karma cilt yapısına sahip olan kişilerin ise genellikle yüzün T bölgesi yağlı diğer kalan bölgeleri ise kuru ya da normal olduğu için sebum dengeleyici ürünler tercih etmeli.

5. GÜNEŞ KREMİ

Cildin erken yaşlanmasını önlemek, cildin lekelenmesine engel olmak ve cilt kanserine karşı uzmanlar güneş kremlerinin her mevsim kullanılması gerektiğini öneriyor. Dışarı çıkmadan 20 dakika önce cilt bakımını tamamladıktan sonra güneş kreminizi sürmeyi ihmal etmeyin. Güneş kremlerinin etkisi artırmak için her gün iki saatte bir yenileyin.

Bu beş temel cilt bakım önerisi cildinizi korumanıza yardımcı olur. Bu adımları izleyerek ve kullanacağınız her ürünü uzmana danışarak, cilt tipinize uygun seçerek sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.