Cilt yaşlanmasıyla başa çıkmak için 7 ipucu

Yaşınız ilerledikçe kırışıklıklar gözle görülür hale gelir. Yıllar geçtikçe cildinizde ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşması doğaldır. Ancak her yaşta genç görünmenin ve kırışıklıkları azaltmanın da bir yolu var. Genç görünümlü bir cilde sahip olmak için bu 7 basit ipucundan yararlanabilirsiniz.

1- GÜNEŞ KREMİ SÜRÜN

En az SPF 40 içeren bir güneş kremi kullanarak cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilernden korur. Erken yaşlanmayı ve güneş hasarını önler.

2- CİLDİNİZİ HER ZAMAN NEMLİ TUTUN

Cildinizi nemi hapsetmeye ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olan Hindistan cevizi yağı veya aloe vera jeli gibi doğal bir nemlendiriciyle besleyin. Nemli cilt daha sağlıklı görünür ve cilt hızlı kırışmaz. Gliserin veya doğal özler açısından zengin nemlendiriciler kullarak cildin kırışmasını engelleyebilirsiniz.

3- YAŞLANMA KARŞITI DİYET

Serbest radikallerle savaşan ve sağlıklı bir cildi destekleyen meyveler, yeşil yapraklı sebzeler ve kuruyemişler gibi antioksidanlar açısından zengin dengeli bir diyet yapın. Tüketebildiğiniz kadar çok renkli yiyecek tüketin. Bu sebzelerin aldığı renk, bol miktarda bulunan antioksidanlardan gelir. Bu, cildinizi alttan onarmanıza ve cildinizin sonsuza dek genç görünmesini sağlamanıza yardımcı olacaktır.

4- YÜZ MASAJI

Kan akışını artıran ve yüz kaslarını gevşeten, kırışıklıkları ve şişkinliği azaltan bir yüz masajı ile kendinizi şımartın. Bu tedaviler cildi derinlemesine besler, parlaklığını geri kazandırır ve kırışıklıkları önler.

5- C VİTAMİNİ EKLEYİN

C vitamini açısından zengin cilt bakım ürünleri, kolajen üretimini artırmaya, cilt elastikiyetini iyileştirmeye ve ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. C vitamini peelingi kullanmak ölü deri hücrelerini temizler ve cildinizi aydınlatır. Antioksidan özellikleri cildi çevresel hasarlardan korur ve yaşlanma belirtilerini azaltır. C vitamini ve hyaluronik asit bazlı serumlar cilt tonunu eşitlemeye, ince çizgileri azaltmaya ve cildi nemlendirerek daha pürüzsüz bir dokuya kavuşturmaya yardımcı olur. E vitamini temizleyiciler cildin sıkılığını korumaya ve serbest radikal hasarına karşı korumaya yardımcı olarak cildinizi pürüzsüz ve genç tutar.

6- SU İÇİN VE İYİ UYUYUN

Cildinizi nemli ve dolgun tutmak için gün boyunca bol su için. Çok su içen kişilerin içeriden dolgun bir cildi vardır. Bu, ciltlerinin her zaman nemli ve dolgun kalmasına yardımcı olur. Cildinizin yenilenmesine ve kendini onarmasına yardımcı olmak için her gece 7-8 saat uyuyun.

7- DOĞAL YÖNTEMLERE BİR ŞANS VERİN

Doğa, yaşınızı tersine çevirebilecek bol miktarda bileşene sahiptir. Kırışıklıkları azaltmaya ve kolajen üretimini teşvik etmeye yardımcı olabilecek zerdeçal ve hindistan cevizi yağı veya bal ve avokado yüz maskesi gibi doğal ilaçların tadını çıkarın. Yüzünüzü temizlemek için çiğ süt kullanın çünkü laktik asit açısından zengindir ve yüzünüzü yumuşak tutarken eksfoliye edebilir.

Unutmayın, sağlıklı bir yaşam tarzı ve biraz kişisel bakım, parlak ve genç görünümlü bir cilde sahip olmak için çok faydalı olabilir.