Kokusuz pişirmenin sırrı sapındaymış! Metabolizmayı hızlandırıyor, mikropları öldürüyor
Pırasa, soğan ve sarımsak ailesine ait, oldukça besleyici ve lezzetli bir sebzedir. Genellikle zeytinyağlı yemeklerde, çorbalarda, börek içlerinde ve et yemeklerine eşlik eden bir malzeme olarak kullanılır. Ancak pırasanın pişirilme esnasında oluşan kokusu kimisi için rahatsızlık verici olabiliyor. Sağlık için pek çok faydası bulunan pırasa yemeğinin faydalı besinlerinden yararlanmak için kokusunu en aza indirerek tüketebilirsiniz.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk havaların etkilerini hissetmeye başladığımız şu günlerde, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve sağlığımızı korumak büyük önem taşıyor. Bu dönemde beslenme alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirmek, sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Doğal besinler, özellikle de mevsim sebzeleri, hem vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sağlıyor hem de hastalıklara karşı doğal bir kalkan görevi görüyor. İşte bu sebzelerden biri de kış mutfaklarının vazgeçilmezlerinden olan pırasa.