İç pilavına 1 kaşık eklemek lezzetini 5'e katlıyor: Nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi tarifi
Yılbaşı hindisi, özellikle yılbaşı gecesi kutlamalarında tüketilen, özenle hazırlanmış ve genellikle içi çeşitli malzemelerle doldurularak fırında kızartılan bir yemektir. Geleneksel bir yılbaşı sofrasının simgelerinden biri olan hindi dolmasının iç harcında kullanılan malzemeler lezzetini doruklara çıkarır. Yenibahar, hindi dolmasını klasik bir yemekten unutulmaz bir lezzete dönüştürmek için mükemmel bir seçimdir. Hindinin marinasyonuna ve iç harcına eklendiğinde, yılbaşı sofranızda eşsiz bir aroma yaratır. İşte nar gibi kızarmış hindi dolması tarifinin püf noktaları...
Hindi eti özellikle yılbaşı kutlamalarında tercih edilen kolesterol ve yağ oranı düşük bir beyaz et türüdür. Hindi ilk defa 16. yüzyıl başlarında İspanyollar tarafından Avrupa'ya getirildi. Aztekler tarafından evcilleştirilmiş olan hindi Aztekler için önemli bir protein kaynağı oluşturuyordu. ABD'de şu an en popüler Noel yemeği ve Şükran Günü yemeği'dir. Zamanla hindi ABD'de Şükran Günü ve Noel kutlamalarının vazgeçilmez yiyeceği haline geldi. Hindi eti besin değerleri ve tat bakımından tavuk etine benzemekle birlikte yağ ve kolesterol oranı daha azdır.