Eğitim uçağı nedir? Eğitim uçağı ne için kullanılır?

Bursa'da eğitim uçağının Yenişehir Havaalanı apron kısmına düşmesi sonucu iki pilot yaşamını yitirdi. Gündemdeki haberler nedeniyle eğitim uçağı ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, eğitim uçağı nedir?

Haberler 23.09.2024 - 09:46

Eğitim uçağı, özellikle pilot ve mürettebatların uçuş eğitimini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir uçaktır. Genellikle bir eğitmen ile bir öğrenci olmak üzere iki kişi tarafından kullanılır.

Çift kumanda kontrolleri, hatalı kumandaları tolere etmeye yatkın uçuş karakteristikleri ve basitleştirilmiş bir kokpit düzenlemesi gibi ek güvenlik özelliklerine sahip özel eğitim uçaklarının kullanılması, eğitimdeki pilotların becerilerini daha güvenli bir şekilde geliştirmelerini sağlamaktadır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.