İnegöl köfte nasıl yapılır? (Adım adım İnegöl köfte tarifi)

Bursa'da, 1900'lü yılların başından itibaren sofralara konulan ve adı, üretildiği Bursa ile özdeşleşen İnegöl Köftesi, yıllardır ününü sürdürüyor. Peki, İnegöl köfte nasıl yapılır? İşte adım adım İnegöl köfte tarifi...

İnegöl köfte nasıl yapılır? (Adım adım İnegöl köfte tarifi)

İnegöl İlçesinde yapılan marka olmuş lezzetlerdendir. İnegöl Köftesinin asıl kaynağı Bulgaristan’ın Filibe İli'nin Pazarcık İlçesi'dir.

İnegöl Köftesi Malzemeleri

750 g dana kaburgası
250 g kuzu eti,
Orta boy 2 baş soğan
2 çay kaşığı tuz
Karbonat

İnegöl köfte nasıl yapılır? (Adım adım İnegöl köfte tarifi) - 1

İnegöl Köftesi Nasıl Yapılır?

Etlerin sinirleri iyice alınır. Geniş aynalı kıyma makinesinde çekilir. Tuz ve karbonat katılarak iyice yoğrulur et bir kabın içine konarak bir gün dinlenmeye bırakılır. İkinci gün et ikinci kez makineden geçirilir. Çekimden sonra soğanlar ince ince kıyılarak etin içine karıştırılır. Soğanla birlikte yeniden harmanlanan köfte harcı elde yuvarlanıp yassılaştırılırak köfte haline getirilip ızgarada pişirilir. İnegöl Köftesinin içine yumurta ekmek gibi malzemeler katılmaz.

Sayfa Yükleniyor...