Aylin Yazıcıoğlu'dan çilekli milföy tarifi
Şef Aylin Yazıcıoğlu'dan çilekli milföy tarifi...
Malzemeler:
1 kalıp milföy
1 adet çubuk vanilya
110 gr şeker
5 yumurta sarısı
45 gr un
45 gr nişasta
550 gr süt
250 gr çilek
Hazır gelen milföy üstüne pudra şekeri dökülere fırınlanıyor.
O pişerken
Pastacı kreması:
Şekerin yarısı ve vanilya ya da limon kabuğu süte koyup kaynatılır. Kalan şeker yumurta sarısı ve unlarla karıştırılır.
Isınan sütle birlikte bunu açarız ve sürekli karıştırarak kaynatırız
Soğuk tezgahta bir kaba alınıp streçlenip buzdolabına konulacak.
Çilekler yıkanıp ayıklanacak, onlar da buzdolabına.
Servis öncesi krema çırpılıp pastacı kremasıyla karıştırılacak. Sıkma torbasına alınacak.
Milföyün montajı: pişen hamur ikiye kesilecek, araya krema ve çilekler yerleştirilip servis tabağına alınacak.
- Etiketler :
- Haberler -
- nefis yemek tarifleri
- yemek tarifleri
- mutfaginsefleri
- Mutfak