İspanyol gazetesi: San Sebastian cheesecake Türkiye'de sosyal fenomen haline geldi
Bask kökenli tatlının orijinal tarifinin sahibi Türkiye'deki modayı İspanyol gazetesi El País'e yorumladı. Gazete, "Bask cheesecake'i Türkiye'yi kasıp kavuruyor" diye yazdı.
"MEKANLARDA KUYRUK OLUŞUYOR"
San Sebastian cheesecake'in, İstanbul'da pek çok kafenin menüsünü süslemesi İspanyol basınının radarına girdi. Ülkenin önde gelen gazetelerinden El País, "Bask cheesecake'i Türkiye'yi kasıp kavuruyor" başlıklı haberinde konuyu gündemine aldı.
Haberde, tatlının aynı zamanda Donostia cheesecake olarak bilindiği de yazıldı. Donostia, tatlının ortaya çıktı Bask Bölgesi'ndeki San Sebastian kentinin Baskça adı.
Independent'in haberine göre, İstanbul'da bir dilim kek için bazı mekanlarda kuyruk oluştuğu ve tatlının sosyal medyada sıkça paylaşıldığına dikkat çekildi.