Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, tarihi ve turistik ilçemiz Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeğinden kolonya üretildi.
Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan, ülkemizde Safranbolu ilçemizle sınırlı olan, dünyada ise İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da da yetiştirilen safran bitkisinden üretilmeye başlanan kolonyanın satışı, şimdilik Safranbolu ile sınırlı olacak.
Gramı 5-6 euro arasında değişen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından sadece 26 dönüm bir alanda yetiştirildiği belirtildi.
Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan, ülkemizde Safranbolu ilçemizle sınırlı olan, dünyada ise İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da da yetiştirilen safran bitkisinden üretilmeye başlanan kolonyanın satışı, şimdilik Safranbolu ile sınırlı olacak.
Gramı 5-6 euro arasında değişen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından sadece 26 dönüm bir alanda yetiştirildiği belirtildi.