Tecrit nedir? Cezaevinde tecrit ne demek?

Gündemdeki haberler nedeniyle "tecrit" teriminin anlamı merak ediliyor. Disiplin ihlali yapan mahkumlar, ceza olarak tecrit edilebilir. Bu, cezaevi kurallarına uyulmasını sağlamak için bir yöntemdir. Bazı durumlarda, bir mahkumun kendi güvenliği için tecrit uygulanabilir, örneğin, diğer mahkumlar tarafından tehdit altında olanlar için.

Haberler 22.10.2024 - 13:30

"Tecrit" kelimesi, genellikle bir kişinin ya da grubun diğerlerinden izole edilmesi ya da dışlanması anlamında kullanılır. İlişkide bulunduğu topluluktan çıkarmak, sosyal ekonomik ve kültürel olarak yalnızlığa terk etme halidir. Kişinin bunu kendi kendine yapması ise inziva olarak nitelenir.

Kendisine ve çevresine zarar verme ihtimali gösteren, şizofreni veya mani gibi rahatsızlığı bulunan bireylerin psikiyatrik rehabilitasyon kapsamında kapalı bir yerde tutulmasını da içerir. Cezaevlerinde ise ceza veya koruma amaçlı uygulanır. Uygulama, güvenlik gerekçeleri, disiplin ihlalleri veya mahkumun korunması amacıyla gerçekleştirilebilir. Ancak cezaevi tecridi, insan hakları açısından tartışmalı bir konu olup, uzun süreli tecritin psikolojik etkileri ve insan onuru üzerindeki etkileri sıkça ele alınmaktadır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.