Law silahı nedir, özellikleri neler?

İstanbul Avcılar'da bir binanın bodrumunda çuval içerisinde tek atımlık iki law silahı bulundu. LAW silahları, genellikle askeri birliklerde zırhlı araçlara karşı savunma amacıyla kullanılır. Peki, Law silahı nedir, özellikleri neler?

Haberler 10.10.2024 - 11:04

Law silahı, "Light Anti-tank Weapon" (LAV) kısaltmasıyla bilinen, hafif anti-tank füzesi sistemidir. Genellikle taşınabilir bir roketatar olarak kullanılır ve zırhlı hedeflere karşı etkili bir silah olarak tasarlanmıştır. LAW, Kore Savaşı'nda ABD piyadelerinin ana tanksavar silahı olan bazukanın yerini aldı. TSK tarafından da kullanılmaktadır. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından Eşek Arısı adı verilmiş olan bir sürümü de üretilmektedir.

LAW SİLAHI ÖZELLİKLERİ

LAW (Light Anti-tank Weapon) silahının temel özellikleri şunlardır:

Taşınabilirlik: Genellikle tek kişilik taşıma ve kullanıma uygun, hafif ve kompakt bir yapıya sahiptir.

Ateşleme Mekanizması: Kullanıcı, hedefi belirledikten sonra füzeyi ateşleyebilir. Genellikle tek kullanımlıktır.

Menzi̇l: Farklı modellerin menzili değişiklik gösterse de genellikle 200-300 metre aralığındadır.

Hedefleme: Genellikle basit bir hedefleme sistemine sahiptir; bazı modellerde görüş dürbünü bulunabilir.

Yüksek Patlayıcı Düşük Patlama (HEAT): Çoğu LAW modeli, zırh delici yüksek patlayıcı (HEAT) başlıkları kullanır, bu da zırhlı hedeflere karşı etkili olmasını sağlar.

Kullanım Kolaylığı: Eğitim gereksinimleri düşüktür; kısa süre içinde kullanılabilir hale gelir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.