Elma sirkesinin, özellikle de organik olup, pastorize ya da rafine edilmemiş halinin şifası çok.
(Burada bahsedilen sirke, cam şişede saklanan, berrak olmayan, pastorize edilmemiş ve organik elmadan üretilen sirkedir. Piyasada marketlerde satılan, berrak ve rafine edilmiş sirkeler için geçerli değildir!)
MÖ 400 yılından beridir insanın tükettiği elma sirkesi, hastalık önleyici, bağışıklık sistemi güçlendirici etkileriyle bilinir. İçinde forfor, magnesyum, kalsiyum, demir, C vitamini, E vitamini, A vitamini ve B6 vitamini vardır. Ayrıca pektin ve beta karoten de içerir.
Elmaların şekeriyle beslenen maya, şekeri önce alkole sonra da asetik asite çevirir. Bu sıvının pastorize edilmesine gerek yoktur çünkü içinde bakteri üreyemeyecek kadar düşük pH'ı vardır (pH 4 civarı).
İç organların kendini temizlemesine yardımcı olur, özellikle böbrekler, karaciğer ve idrar kesesi etkilenir. Bedendeki mukusu azaltır, bakteri çoğalımını engeller dolayısıyla kışın hastalıkların engellemesine veya hafif atlatılmasında büyük katkı sağlar.
İnanılması güç ama limon gibi organik elma sirkesi de, kan pH'ını alkali yapar. Yani asit olmalarına rağmen hazım sırasında kanın pH'ını arttırırlar. Böylece asidik ortamdan beslenen kanser, beslenemez!
Nasıl mı kullanacaksınız?
-Her sabah bir bardak suya 1-2 çay kaşığı organik elma sirkesi ve 1 çay kaşığı bal (opsiyonel) koyup, 5 dakika bekletip içebilirsiniz. Yemekten yarım saat önce yaparsanız bunu zayıflamada yardımcı olur. Ben balsız halini haftada 4 sabah içiyorum bedenimi temizlemek için.
-Salatalara katabilirsiniz.
DİKKAT!!! Elma sirkesi hassas midelere kötü gelebilir. Dolayısıyla çok kullanmayın ve tükettikten sonra midenizin nasıl hissettiğine bakın. Hazmı kolaylaştırıcı özelliği, aşırı tüketim olduğunda mideye zarar verici hale dönüşebilir.
(Burada bahsedilen sirke, cam şişede saklanan, berrak olmayan, pastorize edilmemiş ve organik elmadan üretilen sirkedir. Piyasada marketlerde satılan, berrak ve rafine edilmiş sirkeler için geçerli değildir!)
MÖ 400 yılından beridir insanın tükettiği elma sirkesi, hastalık önleyici, bağışıklık sistemi güçlendirici etkileriyle bilinir. İçinde forfor, magnesyum, kalsiyum, demir, C vitamini, E vitamini, A vitamini ve B6 vitamini vardır. Ayrıca pektin ve beta karoten de içerir.
Elmaların şekeriyle beslenen maya, şekeri önce alkole sonra da asetik asite çevirir. Bu sıvının pastorize edilmesine gerek yoktur çünkü içinde bakteri üreyemeyecek kadar düşük pH'ı vardır (pH 4 civarı).
İç organların kendini temizlemesine yardımcı olur, özellikle böbrekler, karaciğer ve idrar kesesi etkilenir. Bedendeki mukusu azaltır, bakteri çoğalımını engeller dolayısıyla kışın hastalıkların engellemesine veya hafif atlatılmasında büyük katkı sağlar.
İnanılması güç ama limon gibi organik elma sirkesi de, kan pH'ını alkali yapar. Yani asit olmalarına rağmen hazım sırasında kanın pH'ını arttırırlar. Böylece asidik ortamdan beslenen kanser, beslenemez!
Nasıl mı kullanacaksınız?
-Her sabah bir bardak suya 1-2 çay kaşığı organik elma sirkesi ve 1 çay kaşığı bal (opsiyonel) koyup, 5 dakika bekletip içebilirsiniz. Yemekten yarım saat önce yaparsanız bunu zayıflamada yardımcı olur. Ben balsız halini haftada 4 sabah içiyorum bedenimi temizlemek için.
-Salatalara katabilirsiniz.
DİKKAT!!! Elma sirkesi hassas midelere kötü gelebilir. Dolayısıyla çok kullanmayın ve tükettikten sonra midenizin nasıl hissettiğine bakın. Hazmı kolaylaştırıcı özelliği, aşırı tüketim olduğunda mideye zarar verici hale dönüşebilir.