Dolandırıcıların son kurbanı TÜBİTAK ödüllü profesör oldu!

Dolandırıcıların tuzağına bu kez TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi profesör düştü. Banka görevlisi gibi arayan dolandırıcılar, Prof. Dr. Mehmet Güneş'e 500 bin lira kredi çektirip hesabındaki bir milyon lirayı kendi hesaplarına aktarımını yaptırdılar.

DHA 22.02.2025 - 12:13

Dolandırıcıların son kurbanı TÜBİTAK ödüllü profesör oldu!
İstanbul'da 'da, kendini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcı sigorta iptali yapacağını belirterek TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi Prof. Dr. Mehmet Güneş'in hesabından 1 milyon lira çekti.

TÜBİTAK Bilim Ödülü alan Prof. Dr. Mehmet Güneş, banka personeli olduğunu belirten dolandırıcılar tarafından arandı.

Güneş'i arayanlar yönlendirilerek sigorta iptal işlemi yapılacağını söylendi. Ancak yönlendirmelerle Güneş 500 bin liralık kredi başvurusunda bulundu. Kimlik bilgilerine sahip olan dolandırıcılar, çeşitli yöntemlerle güven kazanmasının ardından bakiyede bulunan 500 bin lira için de aktarım yaptırarak izini kaybettirdi. Güneş 1 milyon lira dolandırıldı.

"BANKA NUMARASI OLDUĞU İÇİN GÜVENDİM"

Bankanın müşteri hizmetleri numarasını daha önceden engellediğini söyleyen Güneş, "Bir cep telefonundan arandım ve bana banka hesabının sigortasının iptal işlemi için arandığım söylendi. Bu arada bana ulaşamadıklarını söylediler. Bana ulaşamadıklarını, mobil internetimi açmamı, blokeyi de kaldırmamı istediler." diye konuştu.

Mobil bankacılık üzerinden kendisine işlemler yaptırıldığını söyleyen Güneş, "Sigorta iptali için onay yapacağız bunun için şu adımları takip edin, şu tuşa basın, şunu kabul edin, şunu onaylayın şeklinde anlık kredi çekiyorlarmış. Fakat ben bunu anlayamadım." dedi.
Bankanın şüpheli işlem için aramadığını, mesaj göndermediğini belirten Güneş, "Para aktarımı yapılırken de bana IBAN numarası verilmiyor. Sadece bir T.C. kimlik numarası ama bunun T.C. kimlik numarası olduğu da söylenmiyor. Size şimdi bir numara veriyorum, onu yazın diyor. Sonra 500 bini yazdırırken de 50-00-00 diyor ki meblağ olduğunu anlamayayım." sözleriyle yaşadığı dolandırıcılığı anlattı.

"1 MİLYON TL HESABIMDAN BOŞALTILMIŞ OLDU"

Güneş, işlemlerden birinde onay kodu almadığını belirterek, "Ben anladığım anda durdurun her şeyi dedim. Çünkü hala yüzde 100 emin değilim banka olup olmadığından. Onlar durduramayız deyince savcılığı arayacağım dedim, kapattılar hemen." dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2025 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.