Malzemeler:
3 adet tavuk but
250 gr tereyağ
1 demet taze fesleğen
1 demet taze reyhan
1/3 demet taze kişniş
3 diş sarımsak
1 adet lime
1 adet limon
2 adet rezene
300gr bezelye içi
300 gr börülce
3 adet Yedikule marulu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı acı biber
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
-Fırını 250 derece fanlı ayara getirip önden ısıtın
-Bir kapta, ince doğranmış taze baharatları ve rendelenmiş sarımsağı yumuşak tereyağın üzerine ekleyin
-Üzerine lime ve limon kabuğu rendeleyin , içine biraz deniz tuzu, biraz da karabiber ekledikten sonra, elinizle yoğurun.
-Rezeneleri dikine dilim dilim kesip tepsinin altını tamamen kaplayın.
-Üzerine etiyle derisini birbirinden kısmen ayırdığınız tavukları dizin.
-Deri ve tavuk arasını hazırladığınız tereyağ ile doldurun. Her yere geldiğin emin olun, elinizde kalanları da üzerlerine sürün.
-Tepsinin üstünü folyoyla kaplayın ve tepsiyi fırına atın. Dereceyi hemen 200e indirin ve 1 saat pişmeye bırakın.
-Bu arada ocakta, tencerede, bir su kaynatın ve deniz suyu kadar tuzlu olacak kadar tuzlayın.
-Bezelyeleri içine atın 2-3 dakika sonra tam pişmeden alın ve soğutun.
-Börülceler çok uzunsa ikiye bölün ve aynı suyun içine börülceleri de atın. 2-3 dakikada onları da alın ve soğuk sudan geçirin pişmesi dursun.
-1 saat dolunca tavuğu fırından çıkarın, folyoyu yırtmadan açın, içine bezelye ve börülceleri dağıtın, biraz suyuyla buluşturun, üzerlerine kalan yağdan biraz atın, tekara folyoyu kapatıp 10 dk daha fırına atın.
-Yedikuleleri ortadan ikiye bölün, üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin. Tepsiyi fırından alın, folyoyu yırtıp atın. Fırını üstten ızgara ayarına getirip derecesini 250’ye getirin.
-Yedikuleleri de tepside yer bulup yerleştirin, üzerlerine de kırmızı biber dilimlerini serpiştirip en üst rafta 5 dk daha fırına attıktan sonra yemeğiniz hazır, afiyet olsun.