Öksürük kesen mucize tarif: 1 yemek kaşığı eklemek yetiyor, vitamin ve mineral zengini

Nezle, grip, farenjit, astım ve geniz akıntısı gibi pek çok etken, kuru öksürüğe neden olabilir. Kuru öksürüğün hafiflemesi için bal, tarçın ve zencefil gibi doğal alternatiflerden faydalanabilirsiniz. İşte boğazı yumuşatıp öksürüğü azaltan 9 doğal tarif:

Haberler 26.12.2024 - 08:24 Son Güncelleme : 26.12.2024 - 08:42

  • 1

    ZERDEÇAL VE SÜT

    Zerdeçal, güçlü anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip bir baharattır. Boğazdaki iltihabı azaltır ve öksürüğü keser. Zerdeçal; manganez, B vitamini ve demir yönünden de zengindir.

    Malzemeler:

    1 çay kaşığı zerdeçal tozu
    1 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

    Yapılışı:

    Sütü bir cezvede ısıtın.
    Isınan süte zerdeçal tozunu ekleyin ve iyice karıştırın.
    Sütü sıcak olarak içebilirsiniz.
    İsteğe bağlı olarak bal ekleyebilirsiniz.

  • 2

    KEKİK ÇAYI

    Kekik, güçlü antiseptik özelliklere sahip bir bitkidir. Öksürüğe yol açan bakterilere karşı savaşır ve boğazı rahatlatır.

    Malzemeler:

    1 tatlı kaşığı kuru kekik
    1 su bardağı sıcak su
    1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

    Yapılışı:

    Kekikleri sıcak suya ekleyin ve 5-10 dakika demleyin.
    Karışım soğuduktan sonra süzün.
    Bal ekleyerek içebilirsiniz.

  • 3

    MUZ VE BAL

    Muz, boğazı yumuşatır ve doğal bir antibakteriyel özellik gösterir. Bu ikili, öksürüğü kesmeye ve boğazı rahatlatmaya yardımcı olur.

    Malzemeler:

    1 olgun muz
    1 yemek kaşığı bal

    Yapılışı:

    Muzu iyice ezin.
    Üzerine balı ekleyin ve karıştırın.
    Karışımı gün boyunca 2-3 kez yiyebilirsiniz.

  • 4

    SOĞAN VE BAL

    Soğan, doğal bir antibiyotiktir ve bal ile birleştiğinde öksürüğü kesmeye yardımcı olan güçlü bir karışım oluşturur.

    Malzemeler:

    1 orta boy soğan
    2 yemek kaşığı bal

    Yapılışı:

    Soğanı ince ince doğrayın ve üzerine balı ekleyin.
    Karışımı birkaç saat bekletin (yaklaşık 4-6 saat).
    Elde ettiğiniz sıvıyı süzün ve günde birkaç kez içebilirsiniz.

  • 5

    NANE VE LİMON

    Nane, mentol içerdiği için boğazı rahatlatırken, limon suyu C vitamini kaynağıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

    Malzemeler:

    1 avuç taze nane
    Yarım limonun suyu
    1 tatlı kaşığı bal
    1 su bardağı sıcak su

    Yapılışı:

    Naneyi sıcak suya ekleyin ve 5-10 dakika demlemeye bırakın.
    Limon suyu ve balı ekleyin, karıştırarak içebilirsiniz.

  • 6

    ZENCEFİL VE LİMON

    Limon, C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemini güçlendirirken, zencefil öksürüğü azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

    Malzemeler:

    1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
    Yarım limonun suyu
    1 çay kaşığı bal
    Sıcak su

    Yapılışı:

    Sıcak suya zencefil rendesini ekleyin ve 5 dakika demlemeye bırakın.
    Limon suyunu ve balı ekleyin, karıştırarak içebilirsiniz.

  • 7

    PAPAYA VE BAL

    Papaya, içeriğindeki enzimler sayesinde balgam söktürücü özellik gösterir. Ayrıca bal, papayanın etkisini artırır.

    Malzemeler:

    1 dilim taze papaya
    1 yemek kaşığı bal

    Yapılışı:

    Papayayı püre haline getirin.
    Üzerine bal ekleyin ve karıştırın.
    Bu karışımı günde 2-3 kez tüketebilirsiniz.

  • 8

    CEVİZ VE SÜT

    Ceviz, öksürüğü kesmede oldukça etkilidir. Sütle birleştiğinde, boğazı yumuşatarak rahatlama sağlar.

    Malzemeler:

    5-6 ceviz içi
    1 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

    Yapılışı:

    Cevizleri ezin ve süte ekleyin.
    Karışımı bir taşım kaynatın ve süzün.
    Sıcak olarak içebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.