İlginç yemek isimleri
Kedi batmaz, pumpum, pırtımpırt, otur fatma, yumurtalı çükündür, sakala çarpan, andırın doktoru, cicipapa, derdimi alan, kesme ibik çorbası ve diğerleri... İsimleri tuhaf ama hepsi gerçek ve hepsi lezzetli. İşte Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle de hafızalara kazınacak 34 yemek. Cengizhan KOCAHAN / cengizhan.kocahan@ntv.com.tr
Haberler 30.04.2018 - 12:37
-
Dul Avrat Çorbası
Evde mutfakta olan malzemelerle yapılması ile ünlü yemeğin ana malzemeleri erişte, yeşil mercimek, nohut gibi bakliyatlar.
-
-
Çükündür
Pancar ve yumurtanın ilginç birleşimi
-
Analı Kızlı
Yapımı oldukça yorucu ve zahmetli ama bittiğinde de tadına doyum olmayan nefis çorba
-
-
Dilber Dudağı
Hem biçimi hem de tadıyla ilgi çekici
-
Şıllık Tatlısı
Şanlıurfa’ya özgü nefis tatlı
-
-
Mamalika
İrmik, şeker , yağ ve fındıkla hazırlanan Karadeniz’e özgü tatlı
-
Şiveydiz
Gaziantep yöresinin sarımsak aşı da denen yemeği
-
-
Köpoğlu
Akdeniz Bölgesi’nin patlıcanlı yoğurtlu mezesi
-
Gelin Çantası
İsmini şeklinden alan tatlı
-
-
Cicipapa
Üstüne reçel ya da bal dökülen yumurtalı ekmek
-
Arabaşı Çorbası
Konya'nın yöresel tatlarından nefis bir çorba
-
-
Papaz Yahnisi
Palamutla da, kuzu etiyle de yapılır. Sırrı ise sosundaki damla sakızı.
-
Zülbiye
Böreği, çorbası hatta tatlısı da var ama bizim konumuz Erzincan yöresinin bol soğanlı et yemeği
-
-
Zirva
Kökü saraya uzanan zirva meyve ve kuzu eti ile pişiriliyor
-
Sakala Çarpan Çorbası
Bol vitaminli, iştah artıran, soğuk algınlığına kalkan bir çorba
-
-
Pırtımpırt
Asma yaprakları, et ve nohutla pişirilen pırtımpırt, ekşi tadıyla sofraları süslüyor.
-
Kulak Çorbası
Antalya'dan gelen harika bir yöresel çorba
-
-
Kedi Batmaz
Bolu'nun unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerinden
-
Tosunum
Kütahya'nın mercimekli, soğanlı böreği
-
-
Bacaklı Çorba
Erişteli yeşil mercimek çorbası
-
Kesme İbik Çorbası
Horoz veya hindi ibiğinden değil, erişte, yeşil mercimek, yoğurt ve nane sosuyla yapılıyor
-
-
Eli Böğründe
Sebze ve baharatların uyumu, kuzu etinin lezzetine karışınca ortaya bu mükemmel tat çıkıyor
-
Mafiş Tatlısı
Rumeli kökenli şerbetli tatlı
-
-
Püşürük Çorbası
Anadolu’nun pek çok yerinde pişirilen hamur çorbası
-
Pumpum Çorbası
Tadıyla olmasa bile, adıyla akılda kazınacak bir çorba
-
-
Kurşun Geçmez Köftesi
Malatya mutfağından bulgurlu etli nefis köfte
-
Derdimi Alan
Isparta yöresinin en çok sevilen tatlılarından biri
-
-
Abdigör
Taş üstünde iki saat döverek hamur kıvamına getirilen et, soğan ve tuz ile birleşerek haşlanıyor.
-
Keledoş
Van, ve Hakkâri’de çökelek, mercimek, buğday, et, nohut, tereyağı, çeşitli otlarla yapılan tören yemeği
-
-
Batırık
Bulgur ile yapılan bir çeşit sulu salata
-
Andırın Doktoru
Her hastalığa, her derde şifa
-
-
Bici Bici
Adana bölgesinin en ünlü tatlısı
-
Şevketi Bostan
Aynı isimli yabani sebzenin pişirilmesiyle yapılan bu yemeğin özellikle kuzu etiyle yapılanı makbul
-
-
İmamın Sarığı
İsmiyle müsemma tatlı