Barbie bebek moda yarışması başlıyor

Mattel firması, Barbie Fashion Battle (Barbie Moda Savaşı) adıyla bir televizyon programı hazırlıyor. Henüz hangi kanalda yayınlanacağı bilinmeyen yarışmanın kazananlarına nakit para ve Barbie koleksiyonu hazırlama ödülleri verilecek. 

Haberler 24.03.2021 - 07:04 Son Güncelleme : 24.03.2021 - 14:13

  • 1

    Barbie bebekleri üreten Mattel firması, Barbie Fashion Battle (Barbie Moda Savaşı) adıyla bir televizyon programı hazırlıyor.  

    Dünya çapında tanınan oyuncak şirketi, Mission Control Media adlı TV prodüksiyon şirketiyle işbirliği yaptığı yarışma programında yeni nesil tasarımcıları keşfetmeyi planlıyor.

  • 2

    Barbie Fashion Battle yarışmasında 12 gelecek vaat eden tasarımcı, moda ikonu ünlüleri giydiren iki ayrı moda evine katılacak. Yarışmacılar, Barbie için minyatür kıyafet koleksiyonları hazırlayacak. 

  • 3

    Kazanan, nakit para ödülünün yanı sıra Mattel Creations için bir dizi Barbie bebek modası tasarımı yapma fırsatına da sahip olacak.

    Yarışma programı için henüz hiçbir TV kanalıya anlaşma yapılmadı.

  • 4

    Mattel firması son dönemlerde, tek tip güzellik dayattığı eleştirilerine karşı hareket olarak, farklı beden ve ten rengindeki Barbie bebekler üretiyor.

  • 5

    ÇEŞİTLİLİĞİ ÖN PLANA ÇIKARDI

    Barbie ile oynayan çocukların zihninde güzel olmak için sarışın, mavi gözlü, ince belli ve kıvrımlı hatlara sahip olmak gerektiği algısı yerleştirdiği için eleştirilen Mattel, bugüne kadar Asyalı, siyah, meslek sahibi, vitiligolu, kilolu, protez bacaklı, tekerlekli sandalyeli ve saçı olmayan bebekler üretti.

  • 6

    GERÇEK KADINLARIN BEBEKLERİ

    Gerçekliğin uzağında bir güzellik anlayışını dayatan Barbie bebek anlayışına karşı 2018’de gerçek ve ilham verici kadınların oyuncak bebekleri üretilmişti. Türkiye’den dünyaca ünlü milli sörfçü Çağla Kubat ile yazar ve oyuncu Gülse Birsel’in de yer aldığı koleksiyonda Meksikalı feminist ressam Frida Kahlo, beden aktivisti Ashley Graham, kadın astronot Samantha Cristoforetti gibi isimler bulunuyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız