İki ilde orman yangını

Antalya'nın Aksu ilçesi ile Tunceli'nin Sütlüce bölgesinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlar söndürüldü.

Haberler Anadolu Ajansı 30.08.2024 - 17:48 Son Güncelleme : 31.08.2024 - 11:07

  • 1

    ANTALYA

    İki ilde alevlerle mücadele vardı.

    Antalya'nın Aksu ilçesi Yurtpınar Mahallesi'nde evlerin ve seraların yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı.

  • 2

    İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, uçak, helikopter, arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.

    Yangında, dağlık ve ulaşımı zor olan bir bölgede çiftçilik yapan Ayhan Özenç'in evi ve traktörü kullanılamaz hale geldi, bazı seralar zarar gördü. Yangından, bazı küçükbaş hayvanların da etkilendiği bildirildi. Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, söndürme çalışmalarına 5 araç ve 15 personelle destek verildi.

  • 3

    TUNCELİ

    Tunceli'de Sütlüce bölgesi Baldan köyünde de meşe ağaçlarıyla kaplı alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye, AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve Munzur Arama Kurtarma Derneği ekipleri sevk edildi.
  • 4
    Ekipler, iş makinelerinin yanı sıra tırmık, kazma ve küreklerle yangına müdahale etti. Emniyet Müdürlüğüne ait 2 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da çalışmalara destek verdi. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın sonunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.