24 yaşındaki genç kadının acı hikayesi: Tek geliri 10 bin TL; kızının iyileşmesi için bir umut ışığı bekliyor

Samsun'un Bafra ilçesinde yatağa mahkum yaşayan 24 yaşındaki genç kadın, kendine uzanacak bir yardım elini bekliyor. 24 yaşındaki Ayşenur Yiğit, 2017 yılında 17 yaşındayken bir evlilik yaşadı. Bu evlilikten bir kız çocuğu oldu. Kısa süren evliliğin sonunda eşinden ayrılan genç kadın, 2019 yılında Trabzon Fatih Devlet Hastanesinde işçi olarak çalışmaya başladı. 

İHA 25.03.2025 - 10:49

  • İşe başlayalı 8 ay olan Yiğit, arkadaşının otomobili ile işe giderken geçirdikleri kaza sonrası ağır yaralandı. Trabzon Farabi Devlet Hastanesinde 2 ay, Samsun Eğitim ve Araştırma ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 1 yıl tedavi gördü. Yatalak olan genç kadına Samsun'un Bafra ilçesinde annesi tarafından bakılıyor. 1
    İşe başlayalı 8 ay olan Yiğit, arkadaşının otomobili ile işe giderken geçirdikleri kaza sonrası ağır yaralandı. Trabzon Farabi Devlet Hastanesinde 2 ay, Samsun Eğitim ve Araştırma ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 1 yıl tedavi gördü. Yatalak olan genç kadına Samsun'un Bafra ilçesinde annesi tarafından bakılıyor.
  • Eşinden ayrı olan anne Hatice Yiğit (54), oğlu ve 7 yaşındaki torunu ile birlikte 4 yıldır hareketsiz bir vaziyette yatağa bağımlı olarak yaşam mücadelesi veren kızıyla yaşıyor. 2
    Eşinden ayrı olan anne Hatice Yiğit (54), oğlu ve 7 yaşındaki torunu ile birlikte 4 yıldır hareketsiz bir vaziyette yatağa bağımlı olarak yaşam mücadelesi veren kızıyla yaşıyor.
  • Tek geliri aldığı 10 bin lira bakım parası olan anne Hatice Yiğit, kızının iyileşmesi için bir umut ışığı bekliyor. 3
    Tek geliri aldığı 10 bin lira bakım parası olan anne Hatice Yiğit, kızının iyileşmesi için bir umut ışığı bekliyor.


  • 4
    Anne Hatice Yiğit, "Kızım Trabzon'da hastanede çalışıyordu. Arkadaşının aracı ile işe giderken kaza yaptılar. O anda nabzı durdu ve beyne oksijen gitmeyince bu hale geldi. 2 ay Trabzon Farabi Devlet Hastanesinde kaldı. Oradan Samsun'a getirdik. Araştırma ve fakülte hastanelerinde 1 yıl süren tedavinin ardından eve aldık. Ona oğlumla ben bakıyorum. Kazadan sonra ona 36 ay rapor almıştık.
  • 5
    Hastane çıkışını verdikten sonra sigortası, bütün güvenceleri raporları iptal oldu. Bütün malzemelerini parayla almaya çalışıyoruz. Bu halde 4 yıldır mücadele ediyoruz. Kızım 7 yıl önce evlenmişti. Kazadan önce ayrılmıştı. Şu anda 7 yaşında bir kız torunum var. Ona da ben bakıyorum. Şu anda 10 bin lira bakım parası alıyorum. Başka bir gelirim yok. Evim kira. Kızımın belki bir çaresi vardır. Hastam, torunum ve oğlumla beraber yaşam mücadelesi veriyoruz. Bize uzanacak yardım elini bekliyoruz" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2025 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.