Yazın tığ gibi incelmenin en etkili yolu buymuş! Kilolardan eser bırakmıyor: 1 litre suyla birlikte kaynatıp için

Yaz ayları geldiğinde kilo kontrolü sağlamak zordur. Ancak fazla kilolarınızdan kurtulmaya karar verdiyseniz bunun için birkaç basit yöntem var. Sağlıklı kilo verebilmek için dengeli beslenmek ve düzenli olarak egzersiz yapmak gerekiyor. Bu iki altın kuralın dışında kilo verme sürecinizi hızlandırabilecek yöntemler de var. 

Haberler ntv.com.tr 17.07.2024 - 09:07

  • 1
    Havaların ısınmasıyla birlikte vücutta artan su kaybını telafi etmek ve kilo kontrolü sağlamak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle yazın baştan çıkartıcı yaz meyvelerine dikkat edilmesi ve porsiyon kontrolü yapılması uzmanlar tarafından öneriliyor.
  • 2
    Fazla kilolarınızdan kurtulmak ve ince bir görünüme kavuşmak için bazı adımları takip edebilirsiniz.
  • 3

    DENGELİ BESLENME

    Yaz aylarında mevsim sebzelerini ve meyvelerini tercih ederek, beslenmenize daha fazla lif ve vitamin katabilirsiniz.
  • 4

    SU TÜKETİMİ

    Sıcak havalarda su kaybını önlemek için yeterli miktarda su içmek önemlidir. Ayrıca su, tokluk hissi sağlayarak fazla yemek yemenizi önleyebilir.
  • 5

    ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER

    Yaz ayları, doğada yürüyüş yapma, yüzme veya bisiklete binme gibi açık hava aktiviteleri için harika bir zaman olabilir.
  • 6

    DÜZENLİ EGZERSİZ

    Düzenli egzersiz yapmak, metabolizmanızı hızlandırabilir ve kilo verme sürecinizi destekleyebilir. Özellikle sabah veya akşam serinliklerinde egzersiz yapmak daha rahat olabilir.
  • 7

    PORSİYON KONTROLÜ

    Özellikle tatilde veya açık hava etkinliklerinde, porsiyon kontrolüne dikkat etmek ve aşırıya kaçmamak önemlidir.
  • 8

    STRES YÖNETİMİ

    Tatil dönemlerinde veya yoğun iş günlerinde stres yönetimine odaklanmak da kilo kontrolünü kolaylaştırabilir.
  • 9

    UYKU DÜZENİ

    Yeterli ve düzenli uyku, vücudunuzun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi ve metabolizmanızın düzenli olması için önemlidir.

    ÖNEMLİ! Herkesin vücut yapısı ve yaşam tarzı farklı olduğundan, kilo verme sürecinde kişisel ihtiyaçlarınıza en uygun yöntemleri bulmak önemlidir.
  • 10
  • 11

    YAZ MEYVELERİNİ SINIRLI TÜKETİN

    Öncelikle yazın baştan çıkartıcı yaz meyvelerine dikkat edilmesi gerektiğini ve meyvelerin o kadar da masum değil. Fazla tatlı olmayan meyveleri tercih edin. Meyveleri küçük porsiyonlar halinde tüketin ve günde 2 porsiyonu geçmeyin. Meyvelerin şeker miktarları sebebiyle gün içerisinde tükettiğiniz meyve miktarlarına dikkat etmelisiniz
  • 12

    BOL BOL YOĞURT TÜKETİN

    Yoğurdun karbonhidrat, protein ve yağ oranı bakımından dengeli bir içeriğe sahip. Yoğurt tek başına bile bir ana öğün olabilir. Hafif, soğuk, ferah, tok tutan, kan şekerini düzenleyen bir kimyaya sahiptir. Yoğurt / ayran / cacık / yoğurtlu sebze karışımından biri olmadan sofraya oturmama alışkanlığı edinin. Mümkünse önce 1 kase yoğurt ve ardından salata tükettikten sonra ana yemeğe geçin.

    PEYNİR TÜKETİMİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN

    Peynirin salatada, ette, ara öğünde, gelip geçerken ağzınıza atıp her öğün rastgele tüketebileceğiniz bir besin olmadığı söyleniyor. Peynir gizli tehlikedir. Karpuz peynir ikilisi ise kilo almayı hızlandıran bir menüdür. Karpuzu küçük porsiyonlar halinde mümkünse peynirsiz tüketin.
  • 13

    KARBONHİDRATI KONTROLLÜ TÜKETİN

    Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için karbonhidrat tüketimini sınırlamak gerekiyor. Yemek sırasında tercih edilen içecekler de mutlaka şekersiz olmalı. Gazlı şekersiz içme suları, ayran, şekersiz açık çay, sütlü kahve, kafeinsiz kahveler, demlenmiş soğutulmuş bitki çayları ile toplam karbonhidrat alımı biraz da olsa kontrol altına alınmış olur. Yalnızca kahvaltıda 1-2 dilim sıkı dokulu esmer ekmek kullanın. Diğer öğünler de mümkünse ekmek tercih etmeyin.

    BOL SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

    Su tüketimi vücuta sağlığı için önemlidir. Özellikle yaz mevsimi geldiğinde sıcak havaların etsiyile vücudunuz daha sık sıvı kaybı yaşar. Vücudun sıvı kaybını önlemek için vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmelisiniz. Ancak suyun tadını sevmiyorum diyorsanız bunun için de birkaç öneri var.

    1. 3 tatlı kaşığı ıhlamur, 2 tatlı kaşığı kuşburnu, 1 karanfil

    2. 1 tatlı kaşığı toz zencefil, birer tutam fesleğen ve nane yaprağı, 2-3 ince halka limon dilimi

    3. 3 tutam ıhlamur, 3 halka portakal dilimi ve 1 ince limon dilimi

    4. Limon dilimi ve 7-8 adet ince meyve dilimi

    1 litre suyun içine demletip içebilirsiniz.

    ÖNEMLİ! Eğer kronik bir rahatsızlığınız ve düzenli olarak kullanmak olduğunuz ilaçlar varsa bu adımları izlemeden önce mutlaka bir uzmana danışın.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.