Kalp doktoru açıkladı: Kalbinizin güçsüz olduğunu gösteren 3 işaret

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, stres, zararlı alışkanlıklar kalp krizini tetikleyen nedenler arasında yer alıyor. Vücut sağlığını korumak için kalp sağlığını da iyileştirmeniz gerekiyor. Kalp sağlığınızın zayıf olduğunu gösteren bazı işaretler var. Eğer bu belirtileri yaşıyorsanız kalp sağlığınıza daha fazla dikkat etmelisiniz.

Haberler 26.10.2024 - 10:32

  • 1
    Genel sağlığınızı korumak ve kalp damar hastalıkları riskini azaltmak için kalp sağlığına dikkat etmeniz gerekir. Sağlıksız bir yaşam kalp sağlığını olumsuz yönde etkiler. Günlük yaşamınızda kalp sağlığınızın iyi olmadığını gösteren bazı işaretler var.
  • 2
    Kalp Cerrahı Dr. Jeremy London, kalbinizin zayıf olduğunu gösteren 3 işareti paylaştı ve bunları yaşayan kişilerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.
  • 3

    BACAKLARDA ŞİŞLİK

    Dokularda sıvı birikmesi ödem adı verilen şişmeye neden olur. Bacaklarınızdaki damarlarda kan birikmesi, kalbinizin gerektiği gibi çalışmadığını gösterebilir. Genellikle kalp yetmezliğinin ilk fark edilen belirtisidir.
  • 4
    Uzmanlar, şişliğin aniden ve belirgin bir sebep olmadan başlaması ve buna göğüs ağrısı, nefes alma zorluğu, bayılma, baş dönmesi veya kanlı öksürük eşlik ediyorsa tıbbi yardım alınmasını öneriyor.
  • 5

    YÜRÜRKEN NEFES DARLIĞI YAŞAMAK

    Mayo Clinic'e göre nefes darlığı, genellikle kalp veya akciğer rahatsızlıklarından kaynaklanır; yeterli oksijen almakta zorlandığınızda, normalden daha sert, daha hızlı veya daha derin nefes almanıza neden olur.

    Belirti aniden başlayabilir veya daha uzun sürebilir. Yaygın nedenler arasında kalp krizi, düzensiz kalp atışı veya kalp yetmezliği bulunur.
  • 6

    NJ Kardiyovasküler Enstitüsü, nefes darlığına ayak bileklerinde ve ayaklarda şişme, düz yatıldığında nefes alma zorluğu, titreme, öksürük, yüksek ateş veya hırıltı eşlik ediyorsa tıbbi yardım alınmasını öneriyor.
  • 7

    UYURKEN NEFES ALMADA GÜÇLÜK

    Ortopne, yatar pozisyondayken nefes darlığı yaşamanın tıbbi adıdır; oturmak veya ayağa kalkmak genellikle yardımcı olur.

    Eğer kalbiniz zayıfsa, düz yattığınızda bacaklarınızdan akciğerlerinize doğal olarak yeniden dağılan ekstra kanı pompalamakta zorluk çekecektir.

  • 8
    Uyurken yastıklarla destek almak semptomları geçici olarak hafifletebilir, ancak ortopneden muzdaripseniz, özellikle de göğüs ağrısı veya sıkışması, kalp çarpıntısı, hırıltı veya öksürük gibi belirtiler de yaşıyorsanız bir sağlık uzmanına başvurmalısınız. Ortopne sıklıkla kalp yetmezliğinin bir belirtisidir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.