Göz sağlığını iyileştirmek için birebir: Şahin gibi keskin gözlerin sırrı bu besinde
Göz sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeyi önemsemeniz gerekir. Göz görüşünü iyileştirmek için bazı gıdaları beslenme listenize ekleyebilirsiniz. Bu besinler gözleri güçlendirerek vücudunuzun daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir.
Haberler 25.10.2024 - 09:23
-
Sağlıklı beslenme yaşlanma ve katarakt, kuru göz sendromu gibi durumlar nedeniyle oluşan görme kaybını iyileştirebilir.
Yeşil yapraklı sebzelerin veya yağlı balıkların tüketim miktarını artırmak göz sağlığınız için önemli. 10 göz doktorundan 8'i, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller gibi faktörlerin alımının gözün işleyişi ve yaşa bağlı göz bozukluklarının önlenmesi için oldukça yararlı olduğuna inanıyor. -
-
Somon gibi balıkların etinde bulunan omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri, retina sağlığının korunması ve kuru göz sendromunun en aza indirilmesi için gereklidir.
-
Meyvelerden, sebzelerden ve kuruyemişlerden elde edilen E ve C vitaminleri ve diğer antioksidanlar, gözleri ultraviyole ışınlarından kaynaklanan oksidatif stresten ve katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonuna neden olabilen sorunlardan korur
Örneğin, ıspanakta ve diğer yapraklı sebzelerde bulunan vitaminler, mavi ışığı engelleyerek gözler için koruma görevi gördüğüne inanılır.
-
-
Çinko, kabuklu deniz ürünlerinin ve baklagillerin çoğunda bulunur ve ayrıca retina sağlığı ve net görüşün savunulması açısından önemlidir. İyi bir diyete ek olarak, zayıf göz görüşünü normale döndürmek ve ayrıca göz sağlığı ve berraklığı için uzun süre zararlı olabilecek diğer hastalıkların gelişimini geciktirmek için bu besinlerin diyete dahil edilmesi gerektiği açıktır.
Temel besinler açısından zengin, dengeli bir diyet, sağlıklı görüşü korumaya ve yaşa bağlı görme sorunları riskini azaltmaya yardımcı olabilir. -
1.YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Ispanak: lutein ve zeaksantin açısından zengin
Karalahana: A ve C vitamini açısından zengin
-
-
2. NARENCİYE VE ÇİLEK
Portakal: C vitamini açısından zengin
Çilek: C vitamini ve antioksidan açısından zengin
-
3. YAĞLI BALIK
Somon: omega-3 yağ asitleri açısından zengin
Sardalya: omega-3 ve D vitamini açısından zengin
-
-
4. KURUYEMİŞLER
Badem: E vitamini açısından zengin
Ayçiçeği çekirdeği: E vitamini ve çinko açısından zengin
-
5. YUMURTA VE HAVUÇ
Yumurta: lutein ve zeaksantin açısından zengin
Havuç: A vitamini açısından zengin
-
-
6. TATLI PATATES, AVOKADO, BİTTER ÇİKOLATA
Tatlı patates: A vitamini açısından zengin
Avokado: lutein ve zeaksantin açısından zengin
Bitter çikolata: flavonoid açısından zengin
Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir. Makalenin içeriğinden yola çıkarak okurun kendi başına koyduğu teşhislerden ntv.com.tr sorumlu değildir. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza danışın.