Göz sağlığını iyileştirmek için birebir: Şahin gibi keskin gözlerin sırrı bu besinde

Göz sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeyi önemsemeniz gerekir. Göz görüşünü iyileştirmek için bazı gıdaları beslenme listenize ekleyebilirsiniz. Bu besinler gözleri güçlendirerek vücudunuzun daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir. 

Haberler 25.10.2024 - 09:23

  • 1
    Sağlıklı beslenme yaşlanma ve katarakt, kuru göz sendromu gibi durumlar nedeniyle oluşan görme kaybını iyileştirebilir.

    Yeşil yapraklı sebzelerin veya yağlı balıkların tüketim miktarını artırmak göz sağlığınız için önemli. 10 göz doktorundan 8'i, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller gibi faktörlerin alımının gözün işleyişi ve yaşa bağlı göz bozukluklarının önlenmesi için oldukça yararlı olduğuna inanıyor.
  • 2
    Somon gibi balıkların etinde bulunan omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri, retina sağlığının korunması ve kuru göz sendromunun en aza indirilmesi için gereklidir.
  • 3
    Meyvelerden, sebzelerden ve kuruyemişlerden elde edilen E ve C vitaminleri ve diğer antioksidanlar, gözleri ultraviyole ışınlarından kaynaklanan oksidatif stresten ve katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonuna neden olabilen sorunlardan korur

    Örneğin, ıspanakta ve diğer yapraklı sebzelerde bulunan vitaminler, mavi ışığı engelleyerek gözler için koruma görevi gördüğüne inanılır.

  • 4
    Çinko, kabuklu deniz ürünlerinin ve baklagillerin çoğunda bulunur ve ayrıca retina sağlığı ve net görüşün savunulması açısından önemlidir. İyi bir diyete ek olarak, zayıf göz görüşünü normale döndürmek ve ayrıca göz sağlığı ve berraklığı için uzun süre zararlı olabilecek diğer hastalıkların gelişimini geciktirmek için bu besinlerin diyete dahil edilmesi gerektiği açıktır.

    Temel besinler açısından zengin, dengeli bir diyet, sağlıklı görüşü korumaya ve yaşa bağlı görme sorunları riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
  • 5

    1.YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

    Ispanak: lutein ve zeaksantin açısından zengin

    Karalahana: A ve C vitamini açısından zengin

  • 6

    2. NARENCİYE VE ÇİLEK

    Portakal: C vitamini açısından zengin

    Çilek: C vitamini ve antioksidan açısından zengin

  • 7

    3. YAĞLI BALIK

    Somon: omega-3 yağ asitleri açısından zengin

    Sardalya: omega-3 ve D vitamini açısından zengin

  • 8

    4. KURUYEMİŞLER

    Badem: E vitamini açısından zengin

    Ayçiçeği çekirdeği: E vitamini ve çinko açısından zengin

  • 9

    5. YUMURTA VE HAVUÇ

    Yumurta: lutein ve zeaksantin açısından zengin

    Havuç: A vitamini açısından zengin

  • 10

    6. TATLI PATATES, AVOKADO, BİTTER ÇİKOLATA

    Tatlı patates: A vitamini açısından zengin

    Avokado: lutein ve zeaksantin açısından zengin

    Bitter çikolata: flavonoid açısından zengin

    Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir. Makalenin içeriğinden yola çıkarak okurun kendi başına koyduğu teşhislerden ntv.com.tr sorumlu değildir. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza danışın.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.