Böbrekleri temizleyen 6 günlük alışkanlık! Bir bardağı ürit asit seviyesini düşürüyor

Herhangi bir şeyin fazlası oldukça kötüdür ve vücudumuzdaki ürik asit seviyeleri de öyle. Vücuttaki yüksek ürik asit seviyeleri böbrek taşları da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Ürik asidi etkili bir şekilde yönetmeye yardımcı olabilecek birkaç ilacımız olsa da, küçük yaşam tarzı ayarlamaları yapmak sağlıklı seviyeleri korumada eşit derecede etkili olabilir. İşte yaşam tarzımıza ekleyebileceğimiz ve ürik asit seviyelerini doğal olarak azaltmaya yardımcı olacak 6 günlük alışkanlık.

Haberler ntv.com.tr 19.09.2024 - 14:40

  • 1
    Ürik asit, purin içeren yemeklerin sindirimi sonucu oluşur. Purinler, vücut tarafından da üretilen ve parçalanan belirli diyetlerde bulunan doğal olarak oluşan kimyasallardır.
  • 2
    Normalde ürik asit böbrekler tarafından filtrelenir ve idrarla atılır. Ancak vücut çok fazla purin tüketirse veya onu yeterince temizleyemezse, ürik asit kanda birikerek çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.
  • 3
    National Library of Medicine'e göre, ürik asit için tipik aralık erkekler için desilitre başına 3,4 ila 7 miligram (mg/dL) ve kadınlar için 2,4 ila 6 mg/dL'dir, ancak 3,5 ila 7,2 mg/dL arasında değişebilir.
  • 4

    BİR FİNCAN KAHVE YUDUMLAMAK

    Bir fincan kahve içmek sabahları sizi uyandırmaktan daha fazlasını yapabilir. Düzenli olarak kahve tüketmek vücuttaki ürik asit seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.
  • 5
    Kahve, ürik asit üretimini azaltabilecek ve böbrek fonksiyonunu iyileştirebilecek antioksidanlar içerir, bu da fazla ürik asidin atılması için önemlidir. Ancak her zaman önerilen miktarlarda kahve içmeyi ve tam tersi etki yaratabilecek çok fazla şeker veya yüksek yağlı krema eklemekten kaçınmayı unutmayın.
  • 6

    VÜCUDUN İNSÜLİN SEVİYESİNİ DENGELEYİN

    İnsülin seviyelerimiz, vücudumuzun ürik asidi nasıl yönettiği konusunda önemli bir rol oynar. Yüksek insülin seviyeleri, gut gibi rahatsızlıklara yol açabilecek ürik asit tutulumunda artışa yol açabilir.

    Vücuttaki insülin seviyelerini dengelemeye yardımcı olacak tam tahıllar, sebzeler ve yağsız proteinler açısından zengin bir diyete odaklanmayı deneyin. Şeker veya rafine karbonhidratlarda yüksek artışlardan kaçınan düzenli öğünler fark edilir bir fark yaratabilir.

  • 7

    Bazı yiyecekler, vücudun ürik aside parçaladığı bir bileşik olan purin açısından zengindir. Bu yiyeceklerin alımını azalttığımızda, otomatik olarak ürik asit seviyelerinde önemli bir düşüşe yol açar.

    Yaygın purin açısından zengin yiyecekler arasında sakatatlar, kırmızı et, kabuklu deniz ürünleri ve belirli balık türleri bulunur. Bunun yerine, sebzeler, meyveler ve tam tahıllar gibi düşük purinli seçenekler tüketmeye odaklanın. Bu, hiçbir şekilde proteini tamamen kesmemiz gerektiği anlamına gelmez; baklagiller ve kuruyemişler gibi bitki bazlı proteinler harika alternatiflerdir.

  • 8

    BESLENMENİZE C VİTAMİNİ EKLEYİN

    C vitamininin böbreklerin fazlalığı atmasına yardımcı olarak ürik asit seviyelerini düşürmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Portakal ve limon gibi turunçgiller C vitamini açısından zengindir ve diyetimize harika bir katkı sağlar. Gerekirse takviyeler de ekleyebiliriz.
  • 9
    Sabahları günlük bir bardak portakal suyu veya limon suyu özellikle faydalı olabilir, çünkü sadece C vitamini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda genel bağışıklığı ve metabolizmayı da destekler.
  • 10

    FİZİKSEL AKTİVİTE

    Hiçbir fiziksel aktivitenin olmadığı bir yaşam tarzı, saatli bomba gibidir. Daha yüksek ürik asit seviyelerine ve çeşitli diğer sağlık sorunlarına katkıda bulunabilir. Günlük rutininize yürüyüş gibi hafif egzersizler eklemeyi deneyin.
  • 11
    İlk birkaç hafta içinde kan dolaşımını iyileştirebilir ve daha iyi böbrek fonksiyonunu destekleyebilir. Yürümek, böbreklerinize kan akışını artırarak ürik asidin atılmasına yardımcı olur ve filtrasyon sürecine yardımcı olur. Uzun vadeli faydalar görmek için her gün en az 30 dakika yürümeyi hedefleyin.
  • 12

    HİNT BEKTAŞİ ÜZÜMÜ SUYU

    Hint bektaşi üzümü suyu ihtiyacımız olan tüm iyi şeyleri içerir. Antioksidanlar ve C vitaminiyle doludur, ikisi de ürik asit seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Her gün taze amla suyu içmek sadece ürik asidi düşürmekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklığımızı güçlendirir ve sindirimi iyileştirir. Taze amlayı su ve tat için biraz balla karıştırarak amla suyu hazırlayabiliriz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.