Banyoda herkes aynı hatayı yapıyor: Sadece bu 3 bölgeyi sabunlayın

Banyoda vücut temizliğini yaparken en çok kullanılan ürünlerden biri olan sabun, vücut sağlığınıza zarar verebilir. Dermatologlar sadece 3 bölgenin sabunla temizlenmesi gerektiğini söylüyor. Yapılan araştırmalara göre sürekli sabun kullanma alışkanlığı olanlarda bazı hastalıklar ortaya çıkabiliyor. 

Haberler 14.10.2024 - 09:28

  • 1
    Vücut hijyenini sağlamak sağlığınız için çok önemlidir ve düzenli olarak yapmanız gerekir. Banyoda vücut temizliğini yaparken en sık kullanılan ürünlerden biri de sabun. Ancak dermatologlar sadece üç bölgenin sabun kullanarak temizlenmesi gerektiğini öneriyor.
  • 2
    Cildin doğal bariyerini korumak için aşırı sabun kullanımından kaçınmalısınız. Toronto Üniversitesi'nde dermatoloji alanında yapılan çalışmalarda fazla sabun kullanımının bazı cilt sorunlarını tetikleyebileceği açıklandı. Yapılan araştırmalar sabunla temizlenmesi gereken bölgeleri koltuk altı, kasık bölgesi ve bacaklar olarak sıralıyor.
  • 3
    Bu bölgeler, ter ve bakteri birikiminin en yoğun olduğu alanlar olup, hijyen açısından düzenli temizlenmeleri büyük önem taşıyor. Dermatologlar, bu üç bölgenin sabunla temizlenmesini önerirken, vücudun geri kalanının doğal yağ dengesini koruyarak aşırı sabun kullanımından kaçınmak gerektiğini vurguluyor.
  • 4
    Toronto Üniversitesi'nde dermatoloji alanında çalışan dermotologların açıklamalarına göre, yapılan uzun yıllara dayanan araştırmalar, her gün tepeden tırnağa sabun kullanarak yıkanma alışkanlığı olan kişilerin egzama gibi cilt sorunlarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.
  • 5
    Üniversitenin doktorları aşırı sabun kullanımının cildin doğal bariyerini zayıflattığını ve bu nedenle hassasiyetin arttığını vurguluyor.
  • 6
    Hijyen ürünleri, cildimizin yüzeyindeki faydalı bakterileri ortadan kaldırarak mikrobiyomun doğal dengesini bozuyor. Bu durum, cildin koruyucu bariyerini zayıflatarak bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlar, mikrobiyomun bozulmasının bağışıklık sistemini zayıflattığını ve cilt problemlerine yol açabileceğini vurguluyor.
  • 7
    Bazı insanlar için belirli sabun türleri ciltte tahrişe neden olabilir. Özellikle, parfümlü veya kimyasal maddeler içeren sabunlar, hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Doğal içerikli, paraben ve sülfat içermeyen sabunlar tercih etmek, cilt sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Cildinizde herhangi bir sorun yaşıyorsanız, dermatologdan tavsiye almanız iyi bir fikir olabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.