6 adımda sağlıklı kilo verme tekniği! Metabolizma hızı için 9 saat kuralı

Kilo vermek, çok uzun ve zorlu bir yolculuk olsa da istikrar sağlandığında karşılığını verir. Kilo vermeniz durduğunda, vücudunuzun mevcut rutininize uyum sağladığı ve bazı ayarlamalar yapılması gerektiği anlamına gelir. İşte kilo verirken hedeflerinize ulaşmayı kolaylaştıracak birkaç ipucu.

Haberler ntv.com.tr 05.08.2024 - 13:13

  • 1
    Fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız bunun için bazı günlük alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz gerekir. 6 adımda sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
  • 2

    1. KALORİ ALIMINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

    Kilo verdikçe, vücudunuzun bakım için daha az kaloriye ihtiyacı olur. Kalori ihtiyaçlarınızı yeniden değerlendirin ve alımınızı buna göre ayarlayın.

  • 3
    Fark ettiğinizden daha fazla kalori tüketmediğinizden emin olmak için yiyecek ve içecek tüketiminizi takip etmeyi düşünün.
  • 4

    2. EGZERSİZ RUTİNİNİ ÇEŞİTLENDİRİN

    Aynı antrenmana bağlı kalmak vücudunuzun uyum sağlamasına ve sonuçların azalmasına neden olabilir. Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT), düşük yoğunluklu aralıklı antrenman (LIIT), kuvvet antrenmanı, uzatma bantları veya farklı kardiyo aktiviteleri gibi yeni egzersiz biçimleri uygulayın.
  • 5

    Yüzme veya su egzersizleri de o inatçı kalorileri yakmaya büyük ölçüde yardımcı olur, ayrıca sert yüzeylerde yürüme veya koşma nedeniyle oluşabilecek eklem yaralanmalarını da önler.

    Çeşitlilik sadece farklı kas gruplarını zorlamakla kalmaz, aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandırır. Ancak, herhangi bir yeni egzersiz veya rutini denemeden önce lütfen büyük yaralanmalardan kaçınmak için fizyoterapistinize danışın.

  • 6

    3. EGZERSİZ YOĞUNLUĞUNU ARTIRIN

    Dr. Aijaaz Ashai'ye göre, "Platoları aşmak için egzersizlerinizin yoğunluğunu kademeli olarak artırın.
  • 7
    Kaldırdığınız ağırlıkları artırın, kardiyo rutinlerinize ekstra aralıklar ekleyin veya süper setler gibi gelişmiş teknikler kullanın. Bu yaklaşım kas büyümesini teşvik etmeye ve kalori yakımını artırmaya yardımcı olur."
  • 8

    4. AKTİF DİNLENME

    Egzersizler sırasında tam molalar vermek yerine aktif dinlenme dönemleri ekleyin. Kalp atış hızınızı yüksek tutmak için setler arasında hafif egzersizler yapın veya esneme hareketleri yapın, bu da kalori harcamanızı ve genel egzersiz etkinliğinizi artırabilir.
  • 9

    5. STRES VE UYKU DÜZENİ

    Yüksek stres ve yetersiz uyku kilo verme sürecini engelleyebilir.

    Her gece 7-9 saat kaliteli uyku için çabalayın ve meditasyon, yoga veya derin nefes alma gibi rahatlama teknikleriyle stresi yönetin.

    Bu uygulamalar dengeli bir metabolizma ve iştah düzenlemesi sağlamak için hayati önem taşır.

  • 10

    6. BOL SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

    İyi hidrasyon, etkili metabolik fonksiyon ve iştah kontrolü için çok önemlidir. Metabolizmanızı desteklemek ve su tutulması ve şişkinlik gibi sorunları önlemeye yardımcı olmak için gün boyunca bol su için.
  • 11
    Gün sonunda, kişi nihai hedeflerini hatırlamalı ve rutininde bir engele takılmak ne kadar motivasyon kırıcı olursa olsun, onlara doğru çabalamalıdır. Disiplini koruyun ve her şey daha kolay hale gelir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.