Bilim kurgu değil, gerçek...
Gelişmiş ekonomilerde fabrikalar uydu interneti ile birbirine bağlı, üretim uzaktan kontrol ediliyor, pek çok fabrika tamamen “karanlıkta” ya da yakında şalteri indirecek. Nesneler birbiriyle konuşuyor, hatalarından öğrenebilen insansı robotlar iş başı yapıyor. “Akıllı” üretim maliyetleri düşürüyor, ülkeleri daha rekabetçi yapıya kavuşturuyor. Dünya, dördüncü endüstri devrimi yaşıyor. Türkiye gelişmeyi nasıl izliyor, kendini nerede konumlandırıyor?... İsviçre modeli, Türkiye için dikkate alınacak bir model olabilir mi?
Endüstri 4.0 devrimini sessiz sedasız gerçekleştiren İsviçre modeli Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği’nin bu yıl XIII.’sünü düzenlediği İsviçre Türkiye Ekonomik Forumu’nda her yönüyle tartışılıyor. Yapay zeka, dünyanın dijitalleşmesi, yeniden şekillenecek olan insan kaynakları politikaları ve daha önemlisi Türkiye’nin bu devrimin hangi noktasında bulunduğuna dair sunumların yapılacağı forum, Türkiye’yi dijital çağın rekabetçi ortamında ileriye taşıyabilecek konularıyla gündem yaratmaya hazırlanıyor.
5 Aralık 2017 Salı günü gerçekleştirilecekforumda uzman konuşmacılar “Geleceğin İşModelleri: Dijital Çağda Nasıl Rekabetçi Kalınır?” konusunu ele alacaklar.Açılış konuşmalarını Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Av. Arpat Şenocak, TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kaleağası yapacak. İsviçre Türkiye Ekonomik Forumu’nda konuşma yapacak İsviçre’nin yeni Büyükelçisi H.E. Dominique Paravicini iseilk kez Türk kamuoyunun karşısına çıkacak, medya mensuplarıyla buluşacak.
Ekonomik forumun kapanış konuşmasını bilim, sanayi ve akademi çevrelerinin teknoloji misyoneri olarak yakından tanıdığıDoğan Taşkent yapacak. Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Genel Sekreterliğini de yapmakta olan Doğan Taşkent, Endüstri 4.0’ın ve İsviçre modelinin Türkiye’ye hangi koşulda uygulanabileceğini ve neden uygulanamayacağını anlatacak.
ENDÜSTRİYEL DEVRİME FİNANSAL BAKIŞ
Forumda, “Endüstriyel Devrimler Neden Devrimcidir?” konusunu finans çevrelerinin yakından tanıdığı, UBS Servet Yönetimi Küresel Baş Ekonomisti Paul Donovan ele alacak.
Endüstri 4.0, inovasyon ve tasarım alanındadanışmanlık hizmeti sunan InspriedView LLC Yönetim Kurulu Başkanı-Partneri Christian Frei ve Akbank Direkt Bankacılık İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş da aynı gün “Dijtal Dünya Analoğa Karşı” başlıklı oturumda resmin parçalarını birleştirecek.
BEYAZ YAKALILAR İŞİNİ KAYBEDECEK Mİ?
“İşimi Yapay Zeka mı Yapacak?” başlıklı panelde herkesin yakından izlediği yapay zeka insan ilişkisi ele alınacak. Mavi yakalıların işlerini kaybetmesiyle başlayan yeni endüstriyel süreçte beyaz yakayı ne bekliyor, yeni yetkinlikler ne olmalı, cinsiyet, meslek ve yaşlara göre analiz yapmak mümkün mü… gibi kritik başlıklar Gazeteci-Yazar ve İndeks İletişim Başkanı Yaprak Özer’in moderatörlüğünde detaylandırılacak. Panele W20 2015 Kurucu Başkanı ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı (2011-2015) Dr. Gülden Türktan, Abdullah Gül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi DekanıProf.Dr. Dilek Cindoğlu, Adecco Türkiye Şirketler Grubuİcra Kurulu Üyesi ve Permanent Placement Genel MüdürüZeynep Kamışlı ile InspiredView LLC Yönetim Kurulu Başkanı- Partneri Christian Frei katılıyor.
GELECEĞİN ULAŞIM ARACI (N HAYAT)