Üniversite e-kayıtları ne zaman bitiyor?

Üniversitelere elektronik kayıt işlemleri devam ediyor. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin elektronik kayıt süreci yakın zaman sonra sona erecek. Peki, üniversite e-kayıtları ne zaman bitiyor?

Haberler ntv.com.tr 21.08.2024 - 17:09

2024-YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması dikkate alınarak, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıtlarının önceden belirlenen tarihlerde alınması sürüyor.

Elektronik kayıt işlemi yapamayan veya yapmak istemeyen adaylar, yerleştikleri üniversitelere başvurarak kayıtlarını gerçekleştirebilirler.

E-KAYITLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

e-kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

e-kayıt zorunlu olmayıp, dileyen adaylar üniversitelerin kayıt merkezlerinden de kayıt işlemlerini yapabilir.

E-KAYIT NERDEN YAPILACAK?

Adaylar, e-Devlet şifreleriyle "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresinden e-kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.