KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 lise KPSS tercihleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), düzenlenen 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim Sınavı'nın sonuçlarının ilanı ile lise mezunu adayların memur olma heyecanı arttı. Sonuçların açıklanması ile memur atamasına yönelik beklentiler ve araştırmalar hız kazandı. Peki, KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak?

Haberler ntv.com.tr 15.10.2024 - 10:19

Kamuda memur olmak adına KPSS oturumlarına katılım sağlayan lise mezunu yüz binlerce kişi, ÖSYM'nin yapacağı tercih sürecine odaklandı. Yakın zaman önce KPSS 2024 Ortaöğretim branş sıralamaları açıklanmıştı. Bu gelişmenin ardından adayların beklentileri de yükseldi. İşte, ÖSYM KPSS Ortaöğretim tercihlerinde son gelişmeler...

2024 LİSE (ORTAÖĞRETİM) KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS Ortaöğretim tercihleri için henüz bir tarih açıklaması yapılmadı.

Tercih kılavuzu yayımlanmasıyla birlikte tercih tarihleri belli olacak.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

KPSS ORTAÖĞRETİM BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR AÇIKLANDI

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim’e (2024-KPSS Ortaöğretim) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtıldı.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle branş bazında sıralamalarını öğrenebilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.