Fas'ta sel felaketi: Otobüs sulara kapıldı, iki kişi öldü

Aşırı yağışların sele neden olduğu Fas'ta, bir otobüsün akıntıya kapılmasıyla iki kişi hayatını kaybetti. 14 kişinin ise kayıp olduğu bildirilirken, bazı evlerin yıkıldığı açıklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 21.09.2024 - 15:15

Fas'ın güneydoğusundaki Tata vilayetinde yaşanan şiddetli yağışlarda bir otobüsün sel sularına kapılması sonucu iki kişinin öldüğü, 14 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, cuma akşamı bölgede yaşanan gök gürültülü sağanaklar, taşkınlara sebep oldu.

Bazı evlerin yıkıldığı bazı evlerde ise kısmi hasar oluşması sebebiyle sel bölgesinden vatandaşların bölgeden tahliye edildiği belirtilen açıklamada, yollarda büyük tahribat oluştuğu da aktarıldı.

Kayıp kişilerle ilgili arama çalışmalarının devam ettiğine işaret edilen açıklamada, resmi makamların her türlü lojistik ve beşeri destekle bölgede çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Fas'ta 10 Eylül'de de ülkenin güneydoğusunu etkisi altına alan şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketinde 18 kişi hayatını kaybetmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.