Ermenistan, Suriye'ye insani yardımı Türkiye üzerinden gönderecek

Ermenistan Margara sınırı kontrol noktasının Suriye'ye yardım için açacak. Margara kapısı, 6 Şubat depremlerin ardından iki kez, insani yardımın geçişi için açılmıştı.

İHA 20.03.2025 - 13:48

Ermenistan, Suriye'ye insani yardımı Türkiye üzerinden gönderecek

Ermenistan, Türkiye sınırındaki Margara kontrol noktasının Suriye'ye insani yardım göndermek için 21-31 Mart tarihleri arasında açılacağını duyurdu.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican-Margara Sınır Kapısı'nın Ermenistan tarafındaki sınır görevleri 1 Mart itibariyle Ermenistan'a geçmişti.

Ermenistan kabinesi, kontrol görevlerini tamamen Ermenistan Sınır Muhafız Birlikleri'nin devraldığı Margara sınırı kontrol noktasının Suriye'ye yardım için açılmasını onayladı.

Kararın, Ermenistan'ın insani yardımlarını Suriye'ye hızlı bir şekilde ulaştırmak amacıyla alındığı ifade edildi.

1993'te Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının bir kısmını işgal etmesinin ardından kapatılan sınır kapısı, yalnızca 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iki kez, insani yardımın geçişi için açılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2025 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.