Şambali nasıl yapılır? (Şam tatlısı tarifi)

İrmik ve şerbetin uyumuyla ağızları tatlandıran şambali tatlısı Masterchef Türkiye'de yarışmacılardan istenmesiyle gündeme geldi. Türk mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri olan şambali tatlısı nasıl yapılır?

Şambali nasıl yapılır? (Şam tatlısı tarifi)

Masterchef Türkiye'nin dün akşamki bölümünde yarışmacılardan sokak lezzetleri yapmaları istendi.

Sokak yiyeceklerinden bir menü hazırlayan  takımlar tatlı olarak şambali tatlısı yaptılar.

Türk mutfağının şerbetli tatlılarından olan şambali nasıl yapılır? Halk arasında şam tatlısı olarak da bilinen tatlıyı yapmak için gerekli malzemeler neler?


Malzemeler:

500 gr irmik

1.5 su bardağı yoğurt

1.5 su bardağı şeker

1,5 paket kabartma tozu

1,5 paket vanilya

Şerbeti için;

2 su bardağı su

3,5 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

Tuzsuz yer fıstığı

ŞAMBALİ TATLISI NASIL YAPILIR?

Derin bir kaba irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ve karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltın Hamurun üzerine fıstık sıralayın. 200 derecede ( 40 dakika) kızarana kadar pişirin.

Şerbet için 2 su bardağı suya 3,5 su bardağı şeker ilave edin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin. Tepsi fırından çıktıktan sonra sıcak şerbeti dökün, şurubu çekmesini bekleyin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Sayfa Yükleniyor...