Paella nasıl yapılır? (MasterChef paella tarifi ve malzemeleri)

Masterchef Türkiye’de dün akşam eğlenceli bir o kadar da heyecanlı dakikalar yaşandı. Mavi ve kırmızı takım yarışmacıları, birbirlerine bağlı şekilde İspanya mutfağının benzersiz tatlarından biri olan paella yaptılar. Yayınladığı andan itibaren de birçok kişi bu yemeğin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Peki paella nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tüm merak edilenler...

Paella nasıl yapılır? (MasterChef paella tarifi ve malzemeleri)

Türkiye’nin en çok takip edebilen yemek yarışmalarından biri olan MasterChef Türkiye’de dün akşam İspanyol mutfağı rüzgarı esti. Yarışmacılar, kaybeden takımda olmamak için tüm enerjilerini harcadılar.

Peki İspanyol lezzeti Paella nasıl yapılır?

PAELLA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 adet orta boy domates (etli ve sulu)
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gram jumbo karides
• 200 gram iç midye
• 200 gram temizlenmiş kalamar
• 3 adet baby ahtapot
• 1 çay bardağı beyaz şarap
• 1 gram safran
• 1,5 su bardağı pirinç (kısa taneli pirinç) (tercihen Senia, Bomba veya Bafha cinsi)
• 3 su bardağı su (tercihen balık veya sebze suyu)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay bardağı bezelye
• 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
• 1/4 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI

  1. Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın.

  2. Önceden soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin ve tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın.
  3. Damak tadınıza göre balıklar veya sebze suyunu kısık ateşte ısıtın.

  4. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.

  5. Pirinçleri bol suda yıkayın ve suyunu süzdürdükten sonra tavaya alın. Ardından domatesleri de katıp aralarda karıştırarak pirinçleri kavurun.

  6. Beyaz şarap ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin ve sıcak suyun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve tane karabiber ilave ederek kapağı kapalı tencerede pişirin.

  7. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra tüm deniz ürünlerini sırayla yüksek ateşte soteleyin.

  8. Deniz ürünlerini pilav tenceresine alın ve üzerine bezelye taneleri ve kalan sıcak suyu ekleyin. Tüm malzemeleri kısık ateşte suyu çeken kadar pişirin.

  9. Suyunu çeken deniz mahsullü paella’yı servis tabağına alarak limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Sayfa Yükleniyor...