Dana yanağı nasıl pişirilir? Dana yanağı tarifi ve malzemeleri
Masterchef’te dün gece eleme heyecanı yaşandı. Yarışmacılar, yaratıcılık turunda dana yanağı ile yemek hazırladılar. Yayınladığı andan itibaren birçok izleyici dana yanağının ne olduğu ve nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. İşte dana yanağı hakkında tüm bilinmesi gerekenler... Dana yanağı nasıl pişirilir?
Masterchef Türkiye’de dün izleyiciler eleme gecesine şahit oldular. Yarışmacılar elenmemek için kıyasıya yarıştılar. Dün gecenin yaratıcılık turunda yarışmacılar dana yanağı ile bir yemek yaptılar.
DANA YANAĞI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
• 1 adet dana yanağı
• 1 adet kereviz sapı
• 1 adet pırasa
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 100 gram domates salçası
• 100 ml. kırmızı şarap
• 3 litre et suyu
Kereviz püresi için:
• 1 adet orta boy kereviz
• 40 gram krema
• 30 gram tereyağı
• 20 gram kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
• Dana yanağını zeytinyağı, karabiber ve deniz tuzu ile marine edin ve sonra yüksek ateşte mühürleyin
• Havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı gelişi güzel doğrayın ve tavada soteleyin. Sonra domates salçasını katın.
• Salçanın kokusu geldiğinde kırmızı şarabı ekleyip çektirin ve önceden ısıttığınız et suyunu ilave edin. Hazırladığımız karışımı geniş bir tepsiye alın ve dana yanağını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.
• Kerevizin soyunuz ve orta ateşte yumuşak oluncaya kadar haşlayın. Ezip püre haline getirdiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri katıp servis edebilirsiniz.
• Kabuklarını soyduğunuz kerevizi orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Ezip püre haline getirdiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip servis edebilirsiniz.