Balık buğulama tarifi (Balık buğulama nasıl yapılır?)
Balık sezonunun açılmasıyla nefis balık tarifleri merak konusu oldu. Karadeniz mutfağının sevilen yemeklerinden balık buğulama nasıl yapılır? İşte, balık buğulama tarifi...
Yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilmesi tekniğine verilen isim olan buğulama yöntemi bir çok mutfakta kullanılıyor.
Sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olan buğulama yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçip kaybolmamasını sağlıyor.
Hamsi, palamut, levrek gibi bir çok balığın pişirilmesinde de buğulama tekniği oldukça sık tercih ediliyor.
LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
MALZEMELER
- 2 adet levrek
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Kuru soğan yarım halka şeklinde, sarımsaklar ise ince ince doğranır. Balıklar bir miktar zeytinyağıyla hafifçe yağlanır ve üstlerine her iki tarafını çevirerek tuz ve karabiber serpilir.
Doğranan soğan ve sarımsaklar balıkların karınlarının içine doldurulur ve balıklar ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirilir. Defne yaprakları da balıkların karnına yerleştirilir.
Hemen ardından, patates, havuç ve domatesler dilim dlim doğranır, fırın kabına alınan balıkların üstüne serpiştirilir. Üzerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirilir ve sebzeler tuzlanır.
Son olarak, fırın kabının üstü hiç hava almayacak şekilde pişirme kağıdı ile sıkıca kaplanır. Pişirme kağıdının kenarları hava almaması için fırın kabına güzelce bastırılır. Balığın kendi özü ile pişmesi bu durumda lezzet açısından son derece önemli oluyor.
Fırın kabı önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20 dakika pişirilir. Pişirme süresinin sonunda kap fırından alınır ve üstündeki pişirme kağıdı dikkatlice kaldırılır. Balıkların tam olarak piştiğine ve su salmamış olmasına dikkat edilir.
VİDEO: EN LEZZETLİ BALIK HANGİ DENİZDE?
- Etiketler :
- Haberler -
- Balık
- Yaşam
- yemek tarifleri
- Gurme
- TV