4. Bölüm: Tencere yemekleri günü

Turşulu nefis bir bulgur pilavının üzerinde serinletici yoğurdu ve sucuğuyla dumanı tüten lezzetli bir nohut...

4. Bölüm: Tencere yemekleri günü

Kimi zaman insan eve yorgun argın geldiğinde kendini iyi hissettirmek için sulu bir tencere yemeği ister.

Bizim kültürümüzün en sevilen ögelerinden bir tanesidir ayrıca ama genelde şöyle bir düşüncemiz vardır; tencere yemekleri uzun sürer. Aslında hiç öyle olmak zorunda değil. Birkaç küçük oyunla bunları çok daha kısa sürede, 10 dakikada yapabiliriz.

Bu bölümde altta turşulu nefis bir bulgur pilavımız üzerine serinletici yoğurdu ve sucuğuyla dumanı üzerinde lezzetli bir nohutumuz var.

4.Bölüm Adı: Tencere Yemekleri Günü

Hızlı Nohut Yemeği

400 gr haşlanmış nohut
1/3 kangal sucuk
1 adet kırmızı soğan
1,5 köy biberi
1,5 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tütsülenmiş toz kırmızı biber
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 küp et suyu
Su


Eve gelip canınız mis gibi bir tencere yemeği istediğinde, konservenin lezzeti ve kolaylığı, sucuğun güzelliği en büyük yardımcınız olacak. Çok kısa sürede yapacağınız nefis bir sucuklu nohut mutluluğunuza mutluluk katacak.

1 adet kırmızı soğanı robottan geçirin. Duraklatarak çalıştırırsanız soğan suyunu bırakmaz ve böylece bıçakla doğranmış gibi olur. 1’er çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını erittiğiniz tencereye soğanları atıp, kavurmaya başlayın. 1 adet köy biberini küp küp doğrayıp, ekleyin. 1/3 kangal sucuğu yaklaşık 2 cm'lik dilimler halinde doğrayın ve her bir dilimi 4’e bölün. Soğanların rengi biraz değişince, sucuk dilimlerini tencere ekleyin. 1,5 çorba kaşığı biber salçasını ekleyip karıştırın. Bir müddet, sucuklar renk alıp, biberin çiğliği gidene kadar, pişmeye devam etsin.. 400 gr konserve nohutun suyunu süzüp ekleyin. 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, ½ çay kaşığı tuz ve ½ çay kaşığı karabiberi de ekleyip baharatları iyice karıştırın. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3 dakika daha beraber kaynatın ki tadlarını birbirlerine versinler.

Hızlı Bulgur Pilavı
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kırmızı soğan
1,5 adet köy biberi
1,5 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tütsülenmiş toz kırmızı biber
1,5 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 küp et suyu
Su

Bulgur pilavı en pratik, doyurucu ve sağlıklı yemeklerden biri. İnce bulgur kullanarak ve birkaç dokunuşla bulgur pilavını hem daha hızlı hem de daha lezzetli hale getirebiliriz.
İnce bulgurdan, hızlıca yapacağınız pilavınız için 1 adet kırmızı soğanı mutfak robotundan geçirin. Robotu ufak aralıklarla çalıştırırsanız soğan suyunu bırakmaz ve böylece bıçakla doğranmış gibi olur. 1’er çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını erittiğiniz tencereye soğanları atıp, kavurmaya başlayın. Soğanlar biraz renk almaya başlayınca küp küp doğradığınız 1 adet köy biberini ve ardından 1 su bardağı ince bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. 2 silme çorba kaşığı biber salçasını, 1’er çay kaşığı kimyon, pul biber, toz kırmızı biber, tuz, karabiberi de ekleyip karıştırın. Son olarak bulgurun üzerini 1 cm geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 1 -1,5 dakika sonra pilavın altını kapatıp demlenmeye bırakın.

Serinletici Naneli Yoğurt
10 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
4 dal nane
2 avuç karışık turşu
1 bağ bebek roka
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

İçinizi yıkayacak miss gibi bir yoğurt için, 10 çorba kaşığı yoğurt, 1 diş sarımsak ve 4 dal naneyi mutfak doğrayıcısına koyup pürüzsüz bir hale gelene kadar çalıştırın.

Sunumu için;
2 avuç karışık turşu
½ su bardağı turşu suyu
Bebek roka

Genişçe bir kaba bebek rokanın bir kısmını koyup üzerine bulgur pilavınızı yayın. Üzerine 2 avuç doğranmış turşuyu döküp kabaca karıştırın. Turşuların çoğu yukarıda kalsın ama bir kısmı da pilavla karışıp lezzetini versin. ½ bardak turşu suyunu da pilavın üzerine dökün. Pilavın ortasına bir kaşık yardımıyla krater açın. Boşluğa sucuklu nohutu doldurun. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu gezdirin. Kalan rokaları da üzerine yerleştirip sosun kalanından kirleterek dökebilirsiniz.

10 dakikada en kallavi tencere yemeğiniz hazır!

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Refika'dan Hızlı Tarifler
  • Refika

Sayfa Yükleniyor...