Ofis devri bitti, mobil çağ başladı

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan SAP, yeni HANA yazılmıyla 2013 yılında çalışanların yüzde 35'i ofiste değil mobil cihazlar üzerinden çalışması ön görülüyor.

Ofis devri bitti, mobil çağ başladı

SAP Global Mobil Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Chris McClain, şirketlerin çağın hızına ayak uydurarak rekabet ortamında bir adım daha önde olabilmelerinin, mobil teknolojilerle donatılan bir teknolojik altyapıyla mümkün olabileceğini belirtti. HANA ve mobil teknolojilerin kurum içine adapte edilmesiyle birlikte, mobil cihazların dizüstü ve masaüstü bilgisayar sayısını çoktan geçtiğini belirten McClain, HANA teknolojisiyle birlikte gelen yenilikleri anlattı.

'2013'TE MOBİL ÇAĞ BAŞLAYACAK'
"IDC'ye göre 2013 yılına kadar dünya çapında 1,19 milyar çalışan mobil teknoloji kullanıyor olacak. Yani çalışanların neredeyse yüzde 35'i çok yakında işlerini sadece mobil cihazlar üzerinden yürütmeye başlayacak. Artık gün geçtikçe daha çok çalışan, kurumsal bilgi ve sistemlerine, kendi seçtikleri cihazlarla erişmeyi talep ediyor.

Bu noktada SAP, mobil kullanıcılarına istedikleri yerden, istedikleri zamanda, istedikleri cihazla iş süreçlerine güvenli şekilde erişebilmeleri için mobil çözümler sunuyor."

SAP'ın 200 olan mobil uygulama sayısını, yıl sonuna kadar 1000'e ulaştırılmayı hedeflendiğini belirten Chris McClain, devasa veri akışlarına sahip şirketlerin, HANA teknolojisiyle mobil ortamda gerçekleşecek yeni uygulamalar sayesinde kazanacakları avantajı şu örnekle özetledi:

"ABD'li bir perakende devinin, her saat bir milyondan fazla müşteriye hizmet vermesi sonucu oluşan dijital verileri, 2,5 petabyte'ın (2,5 milyar megabyte) üzerinde bir veri tabanında toplanıyor. Yani Amerikan Ulusal Kütüphanesi'ndeki tüm kitapların toplamının 167 katı büyüklüğünde...

Ofis devri bitti, mobil çağ başladı - 1 SAP Global Mobil Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Chris McClain

Bu veri yığınından şirket için önemli ve doğru kararları alabilmek için kullanılacak bilgiyi çıkartabilmek, her geçen gün çok daha zor hale geliyor. SAP, bu noktada alışılmış teknolojileri bir kenara bırakarak, yenilikçi bellek-içi teknolojilerinin kullanılmasıyla şirketlerin rekabet ortamında avantaj kazanabilecekleri bir platform sunuyor."

SAP İş Geliştirme Yöneticisi Musa Zorbozan da, yeni HANA teknolojisini ve SAP’ın Türkiye’deki faaliyetlerini ntvmsnbc’ye anlattı.

"Müşterilerine başta kurumsal yazılımlar sunan bir firma olarak bilinen SAP, artık kurumsal iş yazılımları dışında farklı alanlarda uygulamalar geliştiren bir teknoloji şirketi oldu" diyen Zorbozon, şu ifadeleri kullandı:

'OFİSLERİN DUVARLARI YIKILACAK'
"Her kurum için ayrı uygulamalar gelistirmesi en büyük avantajlarından biri olan SAP, bugün 25'in üzerinde sektörde faaliyet gösteriyor. Örnek verirsek, bir sigorta ve ilaç firması birbirinden tamamen ayrı uygulamalara ihtiyaç duyuyor. SAP, bu anlamda her sektöre özel geliştirdiği uygulamalarla, en verimli sonucu almayı hedefliyor."

Ofis devri bitti, mobil çağ başladı - 2 SAP Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Musa Zorbozan

GERÇEK ZAMANLI VERİ AKIŞI
"SAP HANA ortaklığı ile bahsedilen yeni uygulamada, artık ofislerin duvarları yıkılacak. Yani hayatımızda son zamanlarda büyük bir yer edinen akıllı mobil cihazlarla birlikte geliştirilecek yeni uygulamalar sayesinde, gerçek zamanlı veri akışı sağlanabilecek..."

"Kurumsal iş açısından bakıldığında, mobil cihazlarınızla ofisinize hiç uğramadan gerekli güncellemeleri yapabilecek ve çalışanların kullandığı uygulamaları kolayca merkezileştirebileceksiniz."

'İPLER SİZİN ELİNİZDE'
"Bundan da öte SAP'nin ‘afaray’ adı verilen yeni uygulaması sayesinde, kurumsal bir şirkette çalışanlarınızın mobil cihazları üzerinde istediğiniz kısıtlamaları yapabileceksiniz..."

"Mesela, araştırma geliştirme faaliyetleri yapan ve çalışanlarının hemen hemen hepsinde fotoğraf çekebilme özelliği olan mobil cihazların bulunduğu bir firmada, gizlilik kuralları gereği fotoğraf çekilmemesi isteniyor. Bu yeni uygulama sayesinde, mobil ortamda bunu kısıtlayabilecek ve hatta çalışanlarınızın Facebook tarzı sosyal sitelere giriş yapmalarını engelleyebileceksiniz..."

"Sonuç olarak tüm güncelleme veya kısıtlamaları mobil ortamda merkezileştirmeniz, çalışanların standart ürünler kullanmadığı şirketlerde de mümkün olacak. 2015 yılında ise iş yaşamında kullanılacak tüm uygulamalar mobil ortama kayacak. Akıllı telefonların olduğu dönemde dünyaya gelen yeni nesilin isteği bu yönde."

Sayfa Yükleniyor...