Çin Dışişleri Bakanı’ndan ilk ziyaret Ankara’ya | Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı.

Çin Dışişleri Bakanı’ndan ilk ziyaret Ankara’ya | Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, ilk ziyaretini ’ya yaptı.

Wang Yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi.

-Çin ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alındığı görüşmede, “Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması, Konsolosluk İstişareleri, Karma Ekonomik Komisyonu” gibi iki ülke arasındaki diyalog ve istişare mekanizmalarının daha etkin kullanılması konuları üzerinde duruldu.

Çin Dışişleri Bakanı’ndan ilk ziyaret Ankara’ya | Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü - 1

Erdoğan, ’in Kuşak ve Yol Girişimi ile ’nin Orta Koridor Girişimi'ni uyumlaştırma çalışmalarına hız verilmesi konusunu dile getirerek, bu maksatla tesis edilen Üst Düzeyli Çalışma Grubu’nun ilk toplantısını da gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Türkiye-Çin ikili ticaretini daha dengeli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaya dönük neler yapılabileceği hususu ile yatırımların karşılıklı olarak artırılması konularının da gündeme geldiği görüşmede, Erdoğan, küresel ve bölgesel meselelerde önemli roller üstlenen iki ülkenin daha yoğun iş birliğine sahip olması yönündeki temennisini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...