Atalay hakkındaki gensoru reddedildi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi.
TBMM Genel Kurulu'nda, DTP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı görüşüldü.
Yapılan işari oylamada, gensorunun gündeme alınması, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Oylamada, DTP'nin yanı sıra CHP'li milletvekilleri de önergenin gündeme alınması yönünde oy kullandı.
AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, yaşama hakkının insanların en kutsal hakkı olduğunu vurgulayarak, ''Eğer bir insanı öldüren kimse varsa bunun karşısına ilk dikilecek olan AK Parti'dir'' dedi.
MHP Grubu adına söz alan Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, emniyet teşkilatının, bireyin hak ve özgürlüğünün korunmasında suç önleyici tedbirlerindeki başarısının Türk milletinin gönlünde yer aldığını söyledi.
Terörün insanlık tarihi kadar eski olduğunu savunan Enöz, ''böl-parçala-yönet'' ilkesinden hareket eden ülkelerin, terör örgütlerine taşeronluk görevi yüklediklerini kaydetti.
Toplumsal olayların önlenmesinde emniyet mensuplarının farklı mukavemetle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Enöz, miting, toplantı ve gösteri yürüyüşleri sırasında art niyetlilerin polisi tahrik edip, çocukları öne sürdüklerini ifade etti.
Enöz, ''Olaylarda orantısız güç kullananlar, hak ettikleri cezaları çekmektedir. Münferit olaylar bahane edilerek emniyet teşkilatının yıpratılmak istenmesi haksızlıktır. Bağımsız yargı, hukuka aykırı her türlü eylem ve fiili araştırıp gereğini yapmalıdır. İçişleri Bakanı Atalay hakkında verilen gensorunun, şartlarının oluşmadığı kanaatini taşımaktayız'' diye konuştu.
''YAŞAM HAKKI, EN TEMEL HAKTIR''
AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, güvenliğin sağlanmadığı yerde hak ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini söyledi.
Miting, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ne şekilde yapılacağının ilgili kanunlarda açıkça belirtildiğini anlatan Ergin, bir hakkın kullanımının diğer insanlara zarar vermemesi gerektiğini kaydetti.
Ergin, polisin zor kullanma yetkisiyle ilgili AK Parti Hükümetleri döneminde 4 bin 642 kamu görevlisi hakkında soruşturma açıldığını, 2003 yılında bin 791 polis hakkında işlem yapılırken, bu sayının 2008'de 112'ye düştüğünü bildirdi.
AK Parti'nin kurulduğundan beri temel insan haklarının genişletilmesi, demokrasinin kökleştirilmesi, faili meçhullerin, illegal oluşumların sona ermesi için büyük çaba sarfettiklerini kaydeden Ergin, ''Kutsal olan yaşama hakkını koruyabilmek için güvenlik güçleri çetin bir mücadele vermektedir. Bu mücadelede hak arayışı ve demokratik hakların kullanılmasıyla terörist eylemleri birbirinden çok iyi ayırt etmemiz gerekmektedir.
Demokratik hakkın kullanılmasına özen gösterilmelidir. Ancak, bu ülkede pusu kuranlar, mayın döşeyenler, alış veriş merkezini bombalayanlar, masum insanları öldürenleri, bu ülkedeki gerçekleri görmezden gelemezsiniz. Güvenlik güçleri, bu mücadelelerini hukuk içinde yapmalarına büyük özen göstermektedir. İşkence ve kötü muamele insanlık suçudur. Yaşam hakkı en temel haktır. Eğer bir insanı öldüren kimse varsa bunun karşısına ilk dikilecek olan AK Parti'dir'' şeklinde konuştu.
- Etiketler :
- Haberler