ANKA-3 hedefi tam isabetle vurdu!
Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayi Anonim Şirketi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-3 insansız hava aracının yeni test görüntüleri paylaşıldı. ANKA-3 yine milli olarak üretilen bir akıllı mühimmat ile hedefi vurdu.

TUSAŞ'ın geliştirdiği ANKA-3 insansız hava aracı uçuş ve atış testlerine bir yenisini daha ekledi. ANKA-3 bu kez ASELSAN tarafından geliştirilen Lazer Güdüm Kit LGK-82 ile havalandı.
ANKA-3 hedef bölgesine ulaştığında kanat altındaki silah istasyonunda bulunan 250 kilogramlık mühimmatı bıraktı. Patlayıcı başlık taşımayan mühimmat hedefi tam isabetle vurdu.
- Geçerli zamana ait video URL'sini kopyala
Böylece genel maksat bombalarını lazer güdümlü akıllı mühimmata dönüştüren Lazer Güdüm Kiti, F-16, F-4 savaş uçakları ve AKINCI insansız hava aracının aracının ardından ilk kez ANKA-3 insansız hava aracı tarafından da kullanılmış oldu.
- Etiketler :
- Haberler -
- Havacılık
- Anka
- Tusaş