18 Mart imsak vakitleri: Sahur saat kaçta? İstanbul-Ankara-İzmir Ramazan İmsakiyesi

2024 Ramazan ayının sekizinci gününü geride bırakmamızın ardından, saatlerin ilerlemesi ile İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar başta olmak üzere vatandaşların sahur saatleri ile ilgili araştırmaları hız kazandı. Pek çok kişi Diyanet'in yayınladığı 2024 ramazan imsakiyesi bilgilerini öğrenmek için sorgulama yapıyor. Peki, İstanbul'da bu gece sahur saat kaçta? İşte, 18 Mart imsak vakitleri...

18 Mart imsak vakitleri: Sahur saat kaçta? İstanbul-Ankara-İzmir Ramazan İmsakiyesi

On bir ayın sultanı huzur ve bereket ayı ramazanın sekizinci günü tüm yurtta oruç ibadeti ile idrak edildi. Yarın oruç ibadetini yapacak vatandaşlar, Diyanet'in yayımladığı imsakiye bilgilerini öğrenmek istiyor İşte, 2024 Ramazan İmsakiyesi ve il il sahur vakitleri...

SAHUR SAAT KAÇTA? (18 MART 2024)

18 Mart Pazartesi yani Ramazan ayının 8. günü;

İstanbul (İmsak) Vakti: 05:39

Ankara Sahur (İmsak) Vakti: 05:25

İzmir Sahur (İmsak) Vakti: 05:49

İL İL TÜM SAHUR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

EZAN OKUNURKEN SU İÇMEK, YEMEK YEMEK ORUCU BOZAR MI?

Din İşleri Yüksek Kurulu resmi sitesinden yaptığı açıklamayla "ezan okunurken su içmek, yemek yemek orucu bozar mı?" sorusuna yanıt verdi.

Yapılan açıklamada;

Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.
Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)

Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

Sayfa Yükleniyor...