Türkiye-Küba Onkoloji Enstitüsü kurulacak

Kansere karşı araştırmalarıyla son yıllarda öne çıkan Küba Onkoloji Enstitüsü ile yapılan işbirliği kapsamında, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Kübalı medikal onkologlar görev almaya başladı. Kübalı onkologlar, kanser hastalarının değerlendirildiği onkoloji konseyinde sürece dahil oluyor ve tecrübelerini Türk meslektaşlarıyla paylaşıyor.

Türkiye-Küba Onkoloji Enstitüsü kurulacak

Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Onkoloji Enstitüsü Merkezinin kurulması için çalışmalar başladı. Enstitünün kurulmasıyla birlikte Türk hekimlerve tıp fakültesi öğrencileri ’daki kanser araştırmalarına katılacak, çalışmaları yerinde görebilecek. Ayrıca Kübalı hekimler ve tıp öğrencileri de İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nin kanser çalışmalarını Türkiye’de gözlemleyebilecek. 2020 yılında Küba’da düzenlenecek olan Dünya Kongresi’ne ortak bir bilimsel çalışma ile katılmak da hedefler arasında.  

“KANSERE BİRLİKTE SAVAŞ AÇTIK”

Merkezin kurulmasıyla ilgili çalışmaları yürütmek üzere Türkiye’ye gelen Küba Onkoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lorenzo Angulo Anasagasti, “Küba ve Türkiye olarak yaptığımız işbirliği kapsamında kansere savaş açtık. Küba’da çok önemli biyoteknolojiye sahibiz. Yeni inovatif ürünler elde etmiş durumdayız. Hem yüksek teknolojiye hem de buna hizmet eden insan gücüne sahibiz. Bu sayede doğru ürünleri, doğru şekilde kullanacak doktorlar kanser hastaları için görev başında. Kanser hastalarına en uygun tedaviyi oluşturmak için birlikte, işbirliği içinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Üniversitenin Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Alper Demirarslan ise “Kanser savaşımızı hızlandırmak üzere Kübalı onkologlar modern dünyanın kullandığı tedavilerle hastanemizin kanser konseyinde görev alıyorlar. Hasta dosyasını komite ile birlikte inceliyor, hastayı muayene ediyor ve tedaviyi kararlaştırıyorlar. Doğru hastaya, doğru ilacın, doğru dozda uygulanması bir sistem. İşbirliğimiz sonucunda farklı tümörlerde kullanılan farklı moleküller ile tümörlerde yüksek etki elde edilebilecek” dedi.

"2000 HASTA BAŞVURDU"

Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan da, “Kanser hastalarının son çare olarak gittiği Küba’nın sağlık hizmetini İstanbul’a, hastanemize taşıdık. Bu sayede Asya’dan, Avrupa’dan, Ortadoğu’dan hastalar da hastanemize geliyor. Örneğin Kübalı doktorların hastanemizdeki ilk hastası Romanya’dandı. Ülkemize döviz getirerek sağlık turizmine de katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Küba Onkoloji Enstitüsü kurulacak - 1

Okan ayrıca şu ana kadar Kübalı onkologlara 2 bin hastanın başvurduğunu, bunların 200’ünün muayene olduğunu da aktardı.

VİDEO: KANSERE KESİN ÇÖZÜM MÜMKÜN MÜ?

Sayfa Yükleniyor...