Şeker ölçüm çubuğunda Danıştay kararı

Danıştay İdari Dava Dairesi Kurulu, diyabet hastalarının kullandığı şeker ölçüm çubuğu başına en fazla 32 kuruş ödeneceği yönündeki Sağlık Uygulama Tebliği uygulamasına yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Şeker ölçüm çubuğunda Danıştay kararı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre Türkiye'de 5.5 milyondan fazla ilaç kullanan diyabet hastası var. Hastalar dozu ve insülin ünitesini kan şekeri sonucuna göre ayarlıyor. Bu nedenle de 'kan şekeri ölçüm çubuğu'nun diyabet hastaları için hayati önemi bulunuyor.

SGK, 2011 yılından beri şeker ölçüm çubuğu başına en fazla 32 kuruşluk ödeme yapıyor. Bu düşük ödeme, hastaları Uzakdoğu malı ucuz cihaz ve ölçüm çubuklarına itiyor.

FARK ÜCRETİ ALINMAYACAK 

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye Diyabet Vakfı, 2014'te Bakanlığı ve SGK Başkanlığı aleyhine, şeker ölçüm çubuğunun bedellerini belirleyen fiyat listesinin iptali ve yürütmeyi durdurma davası açtı. Yaklaşık iki yıl süren davalar sonucu Danıştay İdari Dava Dairesi Kurulu'nun kararı çıktı. SGK'nın 32 kuruş sınırına son verildi. Şimdi gözler mahkeme kararına uygun yeni Sağlık Uyugulama Tebliğinin yayınlanmasında. Nihai karara kadar hastalar ölçüm çubuklarını fark ücreti ödemeden alabilecek.

"SEVİNDİRİCİ BİR KARAR, DÖRT GÖZLE BEKLİYORDUK"

İnsülİn kullanmak zorunda olan hastalar için şeker ölçümünün hayati önemi bulunduğunu belirten Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Emine Alemdar, "Bu kararı dört gözle bekliyorduk. Çok sevindirici. Bu yeni durumla ilgili yeni Sağlık Uyugulama Tebliğini sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeterince zaman kaybedildi. 2011'den beri sürünüyoruz. Bundan sonra top SGK'da" dedi.

Sayfa Yükleniyor...