Cilt kanserinin çaresi bulundu mu?

Fransa’da araştırmacılar melanom türü cilt kanserini tedavi edecek bir ilaç sentezlemeyi başardıklarını açıkladı.

Cilt kanserinin çaresi bulundu mu?

Kanser araştırmaları konusunda dünyanın en saygın akademik dergilerinden olan Cancer Cell’de (Kanser Hücresi) yayımlanan bir makalede Fransız araştırmacılar melanom türü cilt kanserinin tedavisi için bir ilaç geliştirmeyi başardıklarını belirtti.

Bilim insanları Nice şehrinde bulunan Kimya Enstitüsü’nde yaptıkları araştırmalarda HA15 adı verilen bir bileşen sentezlemedi.

Makaleye göre tiyazol benzensülfonamid adı verilen bir maddenin yapısının yeniden düzenlenmesiyle elde edilen HA15, yok edilen kanser hücrelerinin normal hücreleri zehirlemesini engelliyor.

CİLT KANSERİNİN EN TEHLİKELİSİ

Cilt kanserinin en tehlikeli türü olarak bilinen melanomun tedavisinde en zor aşamalardan birine çözüm bulduklarını belirten araştırma sorumlusu Stephane Rocchi, “Asıl zor olan yok edilen kanser hücrelerinin, bir zehir kaynağına dönüşerek normal hücreleri zehirlemesini engellemekti” dedi.

Araştırmada melanomun en son evresi olan metastaz aşamasında umut verici sonuçlar elde edildiği belirtildi.

MELANOM NEDİR?

Melanom, cilt kanseri türleri arasında en agresif olanı olarak biliniyor. Kanser insana ten rengini veren melaninin üretilmesinden sorumlu melanositleri etkiliyor. Kanserin yatay gelişme, dikey gelişme ve metastaz evresi (sıçrama) olarak toplamda üç genel aşaması bulunuyor. Melanom ayrıca erken yaşlarda da görünebilmesi nedeniyle diğer cilt kanseri türlerinden de ayrılıyor.

Sayfa Yükleniyor...