35 ülkenin sağlık personeli eğitim için Türkiye’ye geliyor
Dünyanın belli ülkelerinde bulunan sağlık eğitim merkezleri, sağlık profesyonellerinin gelişiminde büyük rol oynuyor. O merkezlerinden biri de Türkiye’de bulunuyor. Medtronic İnavosyon Merkezi, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ülkeleri ve Rusya gibi 35 ülkenin sağlık profesyonellerinin yüksek teknoloji ve terapilere ilişkin gelişimini destekliyor.
Türkiye’de ve dünyada pek çok dernek ve sağlık kurumu ile işbirliğine giden Medtronic İnavosyon Merkezi, Ulusal Laparoskopik ve Endoskopi Derneğiyle de cerrahların gelişimi çalışmaları için anlaşma imzaladı.
Cerrah eğitiminin önemine vurgu yapan Ulusal Laparoskopik ve Endoskopi Derneği Başkanı Prof. Aydın Alper, “Eğitimin az olması, sertifikaya bağlanmaması herkesin her şeyi yapacağı anlamına gelir ki bu da çok tehlikelidir. İmzaladığımız anlaşma belli laparoskopik ameliyatlarda doğru endikasyon ile doğru teknik uygulamayla bu işlemlerin uzman cerrahlarca yapılmasını sağlayacaktır. Bu çalışmanın uygulamalı olarak düzgün bir şekilde, iyi koşullarda yapılması hekimlerin özgüvenini artıracaktır. Bu cerrahların başarılı uygulamaları da laparoskopik ameliyatların halkımızca daha yaygın kabulüne yol açacaktır” dedi.
Derneğe üye bin 500 cerrah olduğunu kaydeden Prof. Aydın Alper, her kursa 16 kişinin katılacağını belirterek, “Merkez, eğitim için gerekli teknik alt yapıyı gelişmiş olanaklar ile sağlamaktadır. Bu durumda, katılımcı etkilenmekte, eğitim olumlu yönde etkilenmekte ve daha iyi sonuçlar alınmaktadır” şeklinde konuştu.
Medtronic Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ayhan Öztürk, İstanbul Ümraniye’de bulunan inovasyon merkezinin Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Afrika’yı içine alan bir coğrafyaya hizmet ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Dünya’daki sayılı eğitim merkezlerinden biri olup, 4000 metrekarelik bir alana kurulu bu eğitim merkezi içinde doktor ve hemşire olmak üzere tüm sağlık profesyonellerinin tıbbi prosedürlerde gelişimi amaçlanmaktadır. Merkezimiz, 12 ameliyat masalı ameliyathane, yoğun bakım laboratuvarı, kateter / simülasyon laboratuvarları, 125 kişilik koltuk kapasiteli oditoryum, Ar-Ge laboratuvarı, toplantı odaları ile günlük toplam 300 sağlık personeli ile birlikte çalışma kapasitesine sahiptir. Tesisimizden, Medtronic’in dünyadaki diğer eğitim merkezlerine bağlanabilmekte ve ayrıca dünyadaki diğer ameliyathane, yoğun bakım laboratuvarları, kateter / simülasyon laboratuvarlarından canlı vakaların canlı HD bağlantısı yapılabilmektedir. Her ameliyat masasında bulunan HD laparoskopi kamerası sayesinde ilgili sağlık personeli anlatılan cerrahi tekniklerin detaylarını gözlemleyebilmektedir. Sistem sayesinde sağlık personelleri, yaptıkları ameliyatı HD fotoğraf veya video olarak kayıt ederek, daha sonra seyredebilmektedir.”
Sağlık profesyonellerinin başta kardiyovasküler ve minimal invaziv cerrahi alanında eğitim aldığını ifade eden Öztürk, merkezin 21 milyon dolarlık yatırımla açıldığını sözlerine ekledi.
- Etiketler :
- Haberler -
- Doktor
- Hemşire
- Tıptaki Gelişmeler
- İstanbul
- Tıp
- Genel Sağlık