İSTANBUL ANADOLU 6. AİLE MAHKEMESİ

T.C.

İSTANBUL ANADOLU

6. AİLE MAHKEMESİ

 

13.03.2025

Sayı : 2025/11 Esas                                                                                           

 

İLAN

 

Davacı , BARIŞ ACUN ile  Davalılar , HATİCE KOCAOSMANOĞLU, AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ANKARA arasında mahkememizde görülmekte olan Velayet (Velayetin Değiştirilmesi (TMK M.183,349)) davası nedeniyle;

 

Halil ve Bahiye oğlu, 26/04/1994 doğumlu 25004273328 T.C. Kimlik Numaralı HATİCE KOCAOSMANOĞLU 'na tebligat yapılamadığından ve tüm araştırmalara rağmen adresi de tespit edilemediğinden 7201 sayılı Tebligat Kanunu' nun 28. Maddesi gereğince ilanen tebligat yapılmasına karar verilmiştir.  

 

Davacı Barış ACUN vekili dava dilekçesinde; tarafların evlilik birliğini kurmadan 2017-2021 yılları arasında beraberlik yaşamaları sonucu 15/06/2020 tarihinde Masal Lina KOCAOSMANOĞLU 'nun dünyaya geldiğini, müvekkilin çocuk doğduktan sonra iletişimi hiçbir zaman kesmediğin, daha sonra tarafların ayrıldıklarını ve annenin çocuğu alıp kendi annesi ile kız kardeşinin yaşadığı eve bıraktığını, teyzesinin çocuğun suratında morluklar gördüğünü hastaneye götürüp darp raporu aldığını, daha sonra karakola gittiklerini ve müvekkilin de karakola gidip çocuğu aldığını, müşterek çocuğun davacının resmi evliliğinden dünyaya gelen kardeşleri ile beraber büyüdüğünü, çocuğun üstün yararı gereğince velayetin davacı babaya verilmesini, yargılama giderleri ile avukatlık ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini talep ve dava etmiştir. 

 

Mahkememizce düzenlenen 07/01/2025 tarihli  tensip tutanağının ve dava dilekçesinin davalıya tebliği yapılamadığından dosyanın sürüncemede kalmaması için duruşma günü tayin edildiği, duruşmanın 24/06/2025 Günü saat 09:30 'a bırakıldığı tarafınıza ihtar olunur.

#İlangovtr Basın no ILN02201225