Padişah yemeği kiraz yaprağı sarması tescillendi (Şifa kaynağı)
Malatya'da yetişen, kendine özgü aromasıyla bilinen dalbastı kirazının yapraklarından yapılan ve padişah yemeği olarak bilinen kiraz yaprağı sarması tescillendi.
Kentte yetişen coğrafi işaret belgeli dalbastı kirazının yaprakları kullanılarak yapılan ve Osmanlı döneminde saray mutfağında yerini alan kiraz yaprağı sarması, Malatya'nın iştah kabartan lezzetleri arasında bulunuyor. Sarma, yine kentte yetiştirilen buğdaydan elde edilen bulgurun yaprağa sarılmasıyla tencerede pişiriliyor. Ayrı bir tencerede kaynatılan yoğurtla birleştirilen sarma, kısık ateşte pişmesi için bekleniyor. Pişen sarma, kavrulmuş soğan ve salça eklenerek yapılan sosun üzerine konulmasıyla servis ediliyor. Kiraz yaprağı sarması, Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi.