Mezopotamya'nın en eski buğday tohumundan ekmek yaptılar
Mardin'de üretimi yeniden canlandırılan, Mezopotamya'nın en eski buğday tohumu Sorgül kadınların elinde tandır ekmeğine dönüştü.
Kadın istihdamının artırılması ve yerel tohumların korunmasının sağlanması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin (AB) finanse ettiği Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünce uygulanan ve Şükraan Ekonomik Tarımsal Kalkınmayı ve Sosyal Gelişimi Destekleme Derneği tarafından yürütülen Topraktan Tabağa: Yaşayan Toprak, Yerel Tohum Projesi kapsamında Sorgül'ün 3. sezon hasadı tamamlandı. Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde 17 çiftçinin gönüllü ekim yaptığı 1400 dönümde, 400 tonu aşkın rekolte sağlanan Sorgül'ün ayıklama işlemi de sona erdi.