Kars'ta her mevsim kaşar ve tulum peyniri üretimi: Üç gün tuzda kalıyor, iki ay depoda bekliyor
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköyü köyünde işletmeciliğini Cengiz Ergül'ün yaptığı Koçköyü Mandıra'nın kaşar ve çeçil peyniri üretimi dört mevsim devam ediyor. İşletmede görevli kadınların binbir emekle hazırladıkları çeçil peyniri, konulduğu koyun derisindeki tulumlarda alıcılara ulaştırılıyor.
Kahvaltı başta olmak üzere her sofraya lezzet katan peynirin mutfağımız için özel bir yeri var. Binbir emekle hazırlanan çeçil peyniri taze olarak tüketildiği gibi tulumlarda bekletilerek kış aylarında da tüketilebiliyor. Beyaz rengiyle dikkat çeken çeçil, yaylalarda hazırlanmasının yanında bölgede yaygın olan mandıralarda üretiliyor.