Kahvaltı polemiği devam ederken şehirlere göre kahvaltı rehberi (İzmir'de boyoz, Gaziantep'te beyran)
Doktor Mehmet Öz, yıllardır beslenme uzmanlarının kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu savunan sözlerine karşı çıktı ve "Kahvaltıya ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum. Bu bir reklam aracı. Bu inanışların birçoğu sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmadı" dedi. Öz'ün sözleri uzmanları ikiye ayırdı. Kahvaltı polemiği devam ederken şehirlere göre kahvaltı rehberi hazırladık. Bu galeri kahvaltısını çalıştığı ofiste simit- peynir- çay üçlüsü ya da poğaça çay ikilisi ile yapan ve haftasonu yapacağı serpme kahvaltının hayalini kuranlar için geliyor.
İzmir
İzmir' kahvaltıları da mutfağı kadar zengindir. Çıtır gevrek, susam yağıyla hazırlanan ve haşlanmış yumurtayla yenen boyoz, domates-biber ve izmir tulumu ile hazırlanan kumru...
Pişi, yağda kızartılmış hamur olan keçibacağı, peynirlisi, kıymalısı ve patateslisi yapılan katmer ve lor üstüne konulan karabaş otu reçeli en önemli karekteristik kahvaltılıklardır.