İyi çiğ köfte nasıl yapılır?(Hilelere dikkat)
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin vazgeçilmez lezzeti olan çiğ köfte, her yöreye göre farklı yapılıyor. Adıyamanlı ve Malatyalı ustalar etli ve etsiz hazırlanan çiğ köftenin lezzet sırlarını anlatırken, sağlıklı ve kaliteli çiğ köftenin tarifini verdi ve hilelere karşı uyardı: Ketçap, tatlandırıcı ve şeker kullanıyorlar. Nar ekşisini bol tutup, iyi yapışsın diye bulgurunu akşamdan ıslatıyorlar.
Başta Adıyaman ve Şanlıurfa olmak üzere çevre illerde yoğun olarak tüketilen çiğ köfte, her ustanın elinde farklı şekilde yoğruluyor. Çiğ köfte, 'Adıyaman'ın mı yoksa Şanlıurfa'nın mı?' tartışması ise etli yoğurulan çiğ köftenin Şanlıurfa'ya, etsiz yoğrulan çiğ köftenin ise Adıyaman'a ait olduğunun tescillenmesi ile sona erdi. Malatya ile Adıyaman'daki çiğ köfte ustaları, sağlıklı, kaliteli ve lezzetli çiğ köftenin nasıl yapılması ve neler katılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.